İnegöl Hastane Derneği Başkanı Yasin Altuntepe, örnek ve bir o kadar da ilginç bir çağrıya imza attı. Altuntepe sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Aşı olmayan arkadaşlarımız var ise İnegöl’de numaram herkeste var. Haber edin aldığım yere bırakmak suretiyle aşıya götüreyim” dedi. Altuntepe’nin esprili çağrısı sosyal medyada geniş yankı bulurken, çok sayıda kişi de çağrıya karşılık verdi.

İnegöl’de dayanışma ruhunu üst düzeye çıkararak gerçekleştirdiği yardımlarla adından söz ettiren İnegöl Hastane Derneği’nin Başkanı Yasin Altuntepe bu kez sosyal medya üzerinden aşı çağrısında bulundu. Altuntepe açıklamasında, “Aşı olmayan arkadaşlarımız var ise İnegöl’de numaram herkeste var haber edin aldığım yere bırakmak suretiyle aşıya götüreyim. Şaka bir yana arkadaşlar Kasım ayına doğru ilerliyoruz ve bu da birçok mikrobik hastalığın ortaya çıkması demek! Pandeminin henüz bitmediğini unutmayalım. Rakamlara bakacak olursak zorlu günlerin içinden geçtiğimiz aşikâr gözüküyor. Ancak aşı ile daha hafif geçeceği konusunda ümitliyiz. Aşınızı olun ve kişisel tedbirlere lütfen devam edelim.” İfadelerini kullandı.

ÇAĞRI SONUÇ VERDİ, İNEGÖLLÜLER AŞISINI OLDU

İHD Başkanı Yasin Altuntepe ilginç çağrı sonrasında çok sayıda telefon aldığını ifade ettiği açıklamasında, “Covid-19 Pandemisiyle mücadelede, en önemli silahlarımızdan biri olan aşıya dikkat çekmek ve bu konuda farkındalığı arttırmak aşı olmaya teşvik etmek amacıyla, Toplumsal bağışıklığı elde edebilmek ve mavi kategoride buluşmak için tüm halkımızı aşıya davet etmiştim isteyeni kendim bizzat götürmek istediğimi ifade etmiştim. Çağrımıza kulak verip Aşı olduğunu ifade eden Onlarca telefon aldım. Yoğun ve yorucu günler geçiren tüm sağlık çalışanlarımıza, bu yoğun pandemi döneminde göstermiş oldukları sabır özveri ve gayret için de ayrıca teşekkür ediyorum. Bizi sevdiklerimizden ayıran bu lanet virüsten kurtulmak için aşı olmayan herkesi aşıya tekrardan davet ediyor tüm hemşerilerimize Sevgi ve Saygılar sunuyor kandillerini kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Altuntepe'nin çağrısına çok sayıda sağlık çalışanı ve vatandaş destek verirken İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hayretin Göçmen de sosyal medya üzerinden Altuntepe'nin çağrısına destek verdi.

TÜRKİYE GENELİ

Toplam yapılan aşı sayısı 114 milyon 76 bin 984, 1.doz uygulanan kişi sayısı 54 milyon 882 bin 747, 2.doz uygulanan kişi sayısı 47 milyon 367 bin 542

Türkiye geneli 1.doz aşı yapılma oranı % 88.38, 2.doz aşı yapılma oranı % 76.21, Bursa aşılanma yüzde % 73.8.

Editör: TE Bilişim