Boşnak Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Vefa Mevlidi ve Duası” önceki akşam Yatsı Namazı öncesinde organize edildi. Kosova´da, Filistin´de, Gazze´de ve terörle mücadele de şehit düşen asker ve polisler içinde okutulan mevlidi, Boşnak Camiinde daha önce görev yapmış İmam ve Müezzinler okudu.

Programa, Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Demirtaş ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda cami cemaati katıldı.

BOŞNAK DİN KARDEŞLERİMİZ İÇİNDE OKUTUYORUZ

Düzenlenen programda bir konuşma yapan Boşnak Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Metin Özçiftçi, “Göreve geldiğimiz günden beri düzenlediğimiz geleneksel Vefa Mevlidimiz ve Duamızın bu yıl üçüncüsünü icra ediyoruz. Camimizin hizmete açıldığı 1937 yılından beri camimize maddi ve manevi hizmet etmiş, bu camide secdeye yüz sürmüş tüm vefat eden büyüklerimiz için mevlit tertip ediyoruz ve onlar için dua ediyoruz. Camimizde daha önce görev yapmış İmam ve Müezzinlerimizi de bu programa davet ettik. Ayrıca Mevlidi, Bosna Hersek´te şehit olan Boşnak din kardeşlerimiz içinde okutuyoruz. Kosova´da, Filistin´de, Gazze´de ve terörle mücadele de şehit düşen asker ve polislerimiz içinde bu mevlidimizi yapıyoruz. Onlarında ruhları şad olsun diyoruz. Bu mevlidimizi her sene okutmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bunu tertip etmemiz daha da büyük bir önem arz ediyor” dedi.

ONLARIN ACILARINI İÇİMİZDE YAŞIYORUZ

Özçiftçi, “Boşnak kardeşlerimizin acılarını her zaman paylaşıyoruz. Onların acılarını içimizde yaşıyoruz. Boşnak camisi olarak, Bosna Hersek Derneğiyle zaten iç içeyiz. Her şekilde birbirimize bağlıyız. Camimizin ismi Boşnak Camisi. İnegöl´de Boşnakları temsil eden tek cami. Bosna Hersek Derneğini de, cami derneği olarak ziyaret edip, programımıza davet ettik. Onlarda sağ olsunlar katılım gösterdiler” şeklinde konuştu.

Okunan mevlid ve dualar ile başlayan programın Yatsı namazı sonrasında ise, cami cemaatine süt helvası ikram edildi.

Editör: TE Bilişim