Adana’da Furkan Vakfı üyelerinde emniyet mensupları tarafından yapılan orantısız güç kullanımına CHP’den tepki geldi.

CHP yönetim kurulu üyesi Ali Doğan Furkan Vakfı üyeleri ile aynı görüşte olmadıklarını ama yapılanları da kabul etmediklerini belirterek “20 Mart 2022 günü Adana’da siyasi düşüncesine hiçbir şekilde katılmadığımız bir gruba mensup yurttaşlarımız (Furkan Vakfı üyeleri) Adana’nın göbeğinde İçişleri Bakanımız sevgili Süleyman Soylu’nun emri ve AKP genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dâhilinde, kamuya açık bir alanda inanılmaz bir işkenceye tabii tutuldular. Silahsız ve saldırısız, gösteri ve toplantı; Anayasal güvence altındadır. Talimat verende uygulayan da suç işliyor... Bu yurttaşlarımıza karşı vicdansızca ve insafsızca işkenceyi nefretle kınıyorum. Sevgili basın emekçileri, değerli İnegöl halkı; 20 yıldır Ak Parti iktidarının toplumu ezilen, ötekileştirilen, hor görülen hiçbir yurttaşımızın tarafı olmadığını söylemeye çalıştık. Ancak mütedeyyin yurttaşlarımız ve AKP bunun tam tersini iddia ettiler. Gelinen süreçte AK Parti iktidarının gençlerimize, kadınlarımıza, laiklere, anti laiklere, işçilere, köylülere, memurlara kısacası toplumun iktidara muhalif olan tüm kesimlerinin en ufak hak arama mücadelesinde, güvenlik güçleri eliyle vicdansız ve insafsız bir saldırı emri veriyor.”

FETÖ İLE FOTOĞRAF VERENLER DIŞARDA

FETÖ soruşturmalarında adaletsizlik olduğunu vurgulayan Doğan “Başörtüsü ve 28 Şubat mağduriyeti ile iktidara gelen Adalet ve Kalkınma Partisi ve onun genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtülü memur kardeşlerimize hak arama mücadelesinde toplumun dindar kesimine dahi acımadan saldırabiliyor. Dolayısıyla Ak Parti iktidarı ülkenin ezilenlerinin değil, maalesef rantiyeci çetelerin garantisi haline dönüşmüştür. Örnekleri Furkan Vakfı üyeleri nezdinde çoğaltmak mümkündür. Hapishanelerdeki çocuk tecavüzlerini haber yapan gazeteciler tutuklanmakta, yaşı 100’e dayanmış insanları terör örgütü üyesi olmakla itham edip içeriye atılmakta, Bank Asya’da hesap açan memurlar işçiler görevlerinden ihraç edilmekte, ancak FETÖ ile ve baş imamlarıyla boy boy fotoğrafları çıkanlar, milletvekili, bürokrat ve bakan yapılmaktadır. Görünen o ki Ak Parti iktidarı halkın değil, bir grup rantiyeci ve çıkar sahibi çetelerin temsilcisi durumuna dönüşmüştür.”

KARDEŞÇE YAŞAMAK İÇİN TÜM ENGELLER KALDIRILACAK

“Bizler Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı iktidarında toplumumuzun bütün kesimlerinin özgürce düşüncesini ifade etme altyapısını yasal düzenlemeyle kesinlikle oluşturacağız.

Bilinmelidir ki Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet ittifakı bileşenleri toplumumuzun ihtiyaç duyduğu barış, kardeşlik ve huzur ortamını sözde değil yasal güvence altına alıp müreffeh bir toplum yaratmanın altyapısını kısa sürede oluşturacak, bu korku iklimini 2023 Haziran seçimlerinde yok edip, kardeşçe yaşamamızın önündeki tüm engelleri kaldıracaktır.”

Editör: TE Bilişim