“Doğumdan ölüme kadar hizmet” anlayışıyla çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve aşeviyle korumaya ve bakıma muhtaç ailelerin yüzünü güldürüyor. 19 aileye düzenli olarak ev bakım temizliği hizmeti sunulurken, 17 aileye de her gün sıcak yemek servisi yapılıyor.

Belediyecilik anlayışını altyapı ve üstyapı faaliyetleriyle sınırlandırmayıp sosyal belediyecilik anlamında da önemli çalışmalara imza atan İnegöl Belediyesi, “Doğumdan Ölüme Kadar Hizmet” anlayışıyla onlarca ailenin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Asli görevlerinin yanı sıra; eğitimden sağlığa, tarımdan turizme kadar her alanda ilçe halkının yanında olan İnegöl Belediyesi, korumaya ve bakıma muhtaç aileleri de yalnız bırakmıyor.

EVLERİN TEMİZLİK, TADİLAT VE BAKIM İŞLERİ YAPILIYOR

Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevi Müdürlüğü ile Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla yüzlerce kişiye yardım elini uzatan İnegöl Belediyesi, bu iki birim aracılığıyla evde bakım ve temizliği ile aşevi hizmetiyle de yüzleri güldürüyor. Korumaya ve bakıma muhtaç kişilerin tespit edilmesiyle başlayan süreçte, Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri 65 yaş üzeri maddi durumu yetersiz görülen, evinin bakım ve temizliğini yapamayan kişilerin evlerine düzenli olarak ekiplerini göndererek mutfak, banyo, tuvalet temizliği ve dezenfektesi başta olmak üzere evin genel temizliğini yapıyor. Evin tadilat işleri de bu ekipler tarafından yapılıyor.

17 AİLEYE İKİ ÖĞÜN YEMEK SERVİSİ

Ayrıca Aşevi aracılığıyla her gün 17 aileye öğle ve akşam olmak üzere toplam 70 kişilik sıcak yemek desteği veriliyor. Yemekler İnegöl Belediyesi ekipleri tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin kapılarına kadar sefertasları ile götürülerek bırakılıyor.

GÖNÜLLER YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ

Aşevi hizmetleri ve evde bakım hizmetlerine ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Belediyesi olarak devletin varlığını her alanda hissettirdiklerini ifade etti. Şehrimizde yaşayan tüm vatandaşlardan sorumlu olduklarını ve bu anlayışla hizmetlerini sürdürdüklerini kaydeden Taban, “Gönül Belediyeciliği diyerek çıktığımız yolda, gönüller yapmaya devam ediyoruz. Geçmiş dönemlerde de sunulan hizmetlerimiz arasında bulunan, bizlerin de çok önemsediği bir konu evde bakım ve aşevi hizmetleri. Gönül ister ki şehrimizde tüm vatandaşlarımız kimseye muhtaç olmadan kendi yaşamlarını sürebilsin. Ancak her hanede, her kapının arkasında farklı hikayelerle karşılaşıyorsunuz. Korumaya ve bakıma muhtaç olan bu vatandaşlarımızı gözetmek de bizim vazifemiz. Bu doğrultuda Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz ve Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevi Müdürlüğümüz çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Vatandaşlarımızdan gelen bildirimler, ekiplerimizin yaptığı tespitler neticesinde korumaya ve bakıma muhtaç ailelerimize evde bakım ve aşevi hizmeti sunuyoruz” dedi.

19 AİLEYE EVDE BAKIM HİZMETİ

Evde Bakım Hizmetleri hakkında bilgiler veren Taban, şöyle devam etti: “Projemiz; 65 yaş ve üzeri yaşlılarımızın faydalanacağı ev temizliği ve bakım hizmeti. Projemizin detaylarından bahsetmek gerekirse; evde bakım hizmetleri kendi günlük ev aktivitelerini yapamayacak düzeyde engelli olan ya da sağlık problemleri nedeniyle bu işleri yapamayan, korunmaya ve bakıma muhtaç 65 yaş ve üzeri yaşlılarımızı kapsıyor. Ekiplerimiz şuan için aktif olarak 19 aileye hizmet veriyor.”

EVDE BAKIM HİZMETLERİ İÇİN ARANAN ŞARTLAR

“Burada dikkat ettiğimiz hususlardan biri de yardım talebinde bulunacak vatandaşlarımızın ikametgâhlarının İnegöl ilçe sınırları içerisinde olması. Yine bu kişilerin günlük ev aktivitelerini yaptıracak maddi imkânlarının ya da yapacak kişilerinin olmaması gerekiyor. Yardım isteyecek vatandaşlarımızın kimlikle Belediyemizin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekiyor. Şahsen başvuru yapamayacak durumda olan vatandaşlarımız da 777 00 16 hattını arayarak veya 153 Çözüm Merkezimize başvurarak bizlerle irtibata geçebilirler. Başvuru işlemlerinin tespit ve takip çalışmaları Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz sürdürüyor.”

TEMİZLİK, BOYA-BADANA, TADİLAT

“Evde Bakım Hizmetlerimizde iki bayan, bir bay personelimiz görev alıyor. Ekibimiz belirli aralıklarla ailelerimizi ziyaret ederek; mutfak, banyo, tuvalet temizliği ve dezenfektesi başta olmak üzere evin genel temizliğini yapıyor. Tüm bunların yanı sıra ekibimiz imkânlar dâhilinde hafif tamirat işleri, kısmi eşya yardımı ve boya-badana gibi işleri de yapıyor.”

17 AİLEYE GÜNLÜK SICAK YEMEK

“Evde Bakım Hizmetlerimizin yanı sıra önemsediğimiz bir diğer hizmetimiz de Aşevi. Yeniceköy Mahallemizde bulunan İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevimizde her gün ihtiyaç sahibi ailelerimiz için de kazanlar kaynıyor. Kendi yemeğini yapıp ihtiyaçlarını gideremeyecek düzeyde olan vatandaşlarımıza bu anlamda hizmeti ayağına kadar götürüyoruz. Vatandaşımız sıcak yemek talebinde bulunduğunda Aşevi ekiplerimiz öğlen ve akam olmak üzere günde iki öğün sıcak yemeği sefertasları ile kapılarına kadar ulaştırıyor. Aşevimiz marifetiyle şuan 17 ailenin faydalandığı sıcak yemek yardımlarımız her gün düzenli olarak gerçekleştiriliyor. 2019 yılı itibariyle 23 aileye günlük 70 kişilik yemek hizmeti sunuyordu. Ancak şuan aktif olarak 17 aile hizmet alıyor. 6 aile; taşınma, başka kuruma geçme, vefat gibi nedenlerle iptal oldu.”

Editör: TE Bilişim