Geçtiğimiz aylarda yağışlar nedeniyle adete göle dönen Mahmudiye mezarlığının rezerv alanında düzenlemelere başlandı. Vatandaşların mezarlıkla ilgili sıkıntıların geçtiğimiz günlerde gazetemizde gündeme getirilmişti. Vatandaşların çamur ve su yüzünden yürüyemediği mezarlığa el atan Belediye Başkanı Alper Taban çalışmalara hız verdi. Düzenlemeler bitince defin hizmeti de sağlıklı bir şekilde yapılmış olacak.

DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR SÜREN HİZMET

Belediye Başkanı Alper Taban, devam eden mezarlık düzenleme çalışmasını beraberindeki heyetle birlikte yerinde inceledi. Başkan Taban, inceleme sonrası bir açıklama da yaparak çalışma hakkında bilgiler verdi. Mahmudiye Mezarlığında devam eden çalışmaları yerinde incelemek üzere bir araya geldiklerini ifade eden Taban, “Biliyorsunuz Belediyecilik doğumla ölüm arasında ve bu saydığımız aşamalar da dahil olmak üzere hayatın her safhasında yer almamızı gerektiren bir kurum. Yaşayan bir kurum. Bebek dünyaya gelirken ‘hoş geldin bebek’ ziyaretleri ile başlayan süreç ta ki vefatla beraber defin hizmetlerine, beraberinde ailelere verdiğimiz taziyelere kadar devam eden bir süreç. Altyapı ve üstyapıyla beraber bu şehirde yaşayan tüm insanların da sosyal, ekonomik ve diğer boyutlardaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere adımlar atmaya çalışıyoruz. Mezarlıklar da bizim için önemli alanlar. Mezarlıklarımızda defin yapıldıktan sonraki süreçte de merhumun yakınları buraları sürekli ziyaret edecekler. Bu ziyaretler sırasında da mezarlıkların daha derli toplu, düzenli bir yapı görmeleri adına düzenlemeye çalışıyoruz” dedi.

TÜM MEZARLIKLARIMIZI GÜZELLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

Mahmudiye mezarlığındaki rezerv alanda öncelikle yürüyüş yolları ve defin alanlarını hazırlanmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü kaydeden Taban, şöyle devam etti:

“Arkadaşlarımız şuanda çalışmayı devam ettiriyorlar. Tüm mezarlıklarımızı bu şekilde güzelleştirmek, elden geçirmek, hem rahmeti rahmana kavuşan insanlara olan saygımız hem rabbimize olan inancımız hem de diğer yaşayan insanlara olan saygımızdan bunları güzelleştirmek durumundayız.”

DEFİN ALANLARI E-DEVLETE TAŞINIYOR

“Mezar yerlerimizi tüm adres kayıt bilgileriyle bulunmuş olduğu alanda, muhitte, hangi parselde, hangi kayıt numarasıyla nerede meftun olduğunu görebilmek adına yaptığımız çalışma tamamlandığında, vatandaşlarımız bunları e-devlet üzerinden de görebilecekler.”

VATANDAŞLARIMIZIN TALEPLERİNE KARŞILIKSIZ KALAMAYIZ

“Bugün burada Fen İşleri Müdürlüğümüz marifetiyle bordürlerimiz döşeniyor, parke taşlarımız döşeniyor, yürüyüş yollarımız hazırlanıyor. Burada vatandaşlarımızdan da bize ulaşan yağışlı havalarda çamur olduğuyla ilgili şikayetler vardı. Tabi bunlara kayıtsız kalmamız mümkün değil. İnşallah bu gibi eksiklerimizi hızlı hızlı tamamlayarak herkesin mutlu olacağız, huzur bulacağı ortamları hayata geçirmek istiyoruz. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın da önerilerini, eleştirilerini, fikirlerini muhakkak suretle beklediğimizi, bunların bizim için gerçekten önemli bir yol haritası teşkil ettiğini ifade ediyorum. Şehrimize ve mahallemize hayırlı olsun.”

Editör: TE Bilişim