İnegöl Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bisiklet kullanımına dikkat çekmek adına çarşı bölgesinde 3 ayrı noktada bisiklet park alanları oluşturdu.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında İnegöl Belediyesi’nin her gün farklı bir etkinlikle ilçe halkını buluşturduğu programlar sürüyor. Farkındalık çalışmalarının da yer aldığı hafta kapsamında, Cuma günü bisiklet kullanımına dikkat çekmek adına çarşı bölgesinde 3 ayrı noktada bisiklet park alanları oluşturuldu.

İNEGÖL’DE ARACA BİNMEDEN İSTEDİĞİMİZ YERE ULAŞABİLİRİZ

İki kapılı kahve olarak bilinen sarraflar çarşısı meydanında bisiklet park alanlarının tanıtımına katılan Belediye Başkanı Alper Taban, burada çalışmaya ilişkin bilgiler de verdi. Taban, “Şehrimizin en önemli merkezlerinden biri olan çarşı bölgesindeyiz. Biliyorsunuz Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bir dizi çalışmalar yapıyoruz. Bugün işimize yürüyerek geldik. Aslında burada amaç İnegöl düz bir ova. Gerçekten biraz gayret ederek, araca binmeden ulaşabileceğimiz noktaya ulaşmamız mümkün. Hayatımıza hareket ve sağlık katarak bunları yapmamız İnegöl gibi yerde çok daha mümkün. Biz de bunu ve bu konuda farkındalığı arttırmak istiyoruz” dedi.

İNEGÖL FARKLILIKLARI HİSSEDECEK

Üretimi ve tasarımı tamamen İnegöl Belediyesi’ne ait olan park alanlarının 3 ayrı noktada konuşlandırıldığını belirten Taban, “Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında arkadaşlarımız burada ve iki ayrı noktada daha bisiklet park noktaları oluşturdular. Üretimi ve tasarımı tamamen kendi arkadaşlarımıza ait olmak üzere burada hem oturup hem de bisikletlerini park edecekleri bir alan oluştu. Aynı zamanda kurumumuzla ilgili bazı bilgileri de burada sergileme imkanı buluyoruz. Çalışma arkadaşlarımız arı gibi çalışarak farklılıkları, yenilikleri bulmaya çalışıyorlar. Her zaman söylüyorum hata yapmaktan çekinmeyin. Suya sabuna dokunmayan insan hata yapmaz. Güzel şeyler ortaya koyacağız inşallah. İnegöl bu noktada bu farklılıkları hissedecek. Yapılan çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum. Hayatımıza hareket katmanın da sağlığımız açısından faydasını hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

Öte yandan, alanda vatandaşlara ikramlarda da bulunuldu.

Editör: TE Bilişim