Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Başkanı İlhan Baykan, yıkılan Belediye Kültür Sarayının yerine yapılan otoparkın geceleri kapatılmasına tepki gösterdi.

 5 YIL GEÇTİ HALA YAPILMADI

Konu ile alakalı açıklama yapan İlçe Başkanı İlhan Baykan, şu ifadeleri kullandı;

“2016 yılında yıkımı gerçekleştirilen Belediye Kültür Sarayının yerine dönemin belediye başkanı Alinur Aktaş tarafından meydan projesi yapılacağı ve altına da yeraltı otoparkı inşa edileceği kamuoyu ile paylaşıldı. Hatta seçim beyannamelerinde bununla ilgili vaatlerde bulundu ancak aradan 5 yıl geçmesine rağmen halen daha belirtilen projede bir gelişme yaşanmadı. Yine mevcut belediye başkanı Alper Taban’da seçim beyannamesinde bu alanla ilgili katlı otopark projesi yapacaklarını duyurdu. Ancak hala bir çalışma olmadığı görülüyor.

ÇARŞIDA EN ÖNEMLİ İHTİYAÇ OTOPARK

“Mevcut alan Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan BURPARK şirketine kiraya verilerek paralı otoparka dönüştürüldü. Otopark, çarşı merkezinin en önemli ihtiyacıdır. İnegöl’ün merkezinde trafik ve otopark sorununu düşünecek olursak, bu alanın otopark olarak değerlendirilmesi isabetli olmuştur. Ancak uygulanan otopark modeli çarşı merkezinde otopark sorununu çözmediği gibi vatandaşı da mağdur ediyor.

GECELERİ OTOPARK KAPILARI KAPATILIYOR

“BURPARK tarafından bu otopark alanının girişine kulübe ve otopark bariyeri konuldu. Çıkışına ise ters istikametten gelmeyi önlemek için lastik kapanı konuldu. Bu uygulama sebebiyle BURPARK personeli akşam mesaisini bitirdikten sonra içeri araç giremiyor. Özellikle civarda ikamet eden vatandaşlar bu sebeple bu otoparkı akşamları kullanamıyor. Bölgede oturan vatandaşlar ara sokaklarda araç park edecek yer bulamazken otoparkın boş olması vatandaşı mağdur etmekten başka bir şey değildir.”

ÇOK KATLI OTOPARK YAPILMALI

“Bu alanla ilgili uzun vadeli çözüm önerimiz, bu bölgede çok katlı büyük bir otopark yapılmasıdır. Yapılan otoparka özellikle esnafın araçlarının cazip abonelik imkânlarıyla park etmesi sağlanmalıdır. Kısa vadeli çözüm önerimiz ise akşamları ya nöbetçi görevli bırakılmalı ya da bariyer sabah mesaisine kadar açık tutulmalıdır.”


Editör: TE Bilişim