CHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Orhan Sarıbal, İnegöl'de kırsa mahalleleri gezerek, çiftçilerin sorunlarını dinledi.

CHP İlçe Başkanı Kemal Torun ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Cerrah Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Orhan Sarıbal, sonrasında dolu ve fırtınadan ürünleri zarar gören Hocaköy,  Kayapınar, Turgutalp ve Kıran mahallerini ziyaret ederek, üreticilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.

Ziyaret sonunda yazılı bir açıklama yapan Sarıbal, “Bir yıldır emek vererek yetiştirdikleri ürünleri ne yapacağını bilmez durumda, yetkililerden yardım bekliyorlar. Meyve ve sebze bahçeleri şiddetli dolu yağışından büyük zarar gören üreticiler, yetkililerin biran önce bölgede inceleme yaparak, zararlarının tespit edilmesini talep ediyorlar. Zaten ciddi bir borç yükü altında olan üreticiler geçimlerini sağlayacak şekilde zararlarının karşılanmasını ve üretime devam etmek için kredi talebinde bulundular. Biz de yetkililere buradan sesleniyoruz. Gelin, üreticinin içinde bulunduğu koşulları görün. Çiftçinin feryadını duyun ve gereken yardımı biran önce yapın. Ayrıca ziyaret ettiğimiz köylerde eğitimle ilgili sorunları çocuklardan dinledik ve internet olmayan evler var ve nasıl eğitim alacaklarını sordular. Çocuklar bir an önce çözüm bekliyor. Devletimiz bizi eğitimsiz bırakmasın diye bizlere çağrıda bulundular” dedi.

Editör: TE Bilişim