1989 yılında kurularak günümüze kadar dernek faaliyetlerini sürdüren İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin olağan kongresi geçtiğimiz hafta sonu dernek binasında gerçekleştirildi. Kongrede dadaşların teveccühü ile mevcut Başkan Ali toprak, 4’üncü dönemi için güven tazeleyerek yeniden başkan oldu.

İnegöl’ün köklü derneklerinden biri olan İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği, geçtiğimiz hafta sonu olağan kongresini gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen seçimlerde, mevcut Başkan Ali Toprak güven tazeleyerek başkan seçildi. Toprak aynı zamanda yeniden başkanlık koltuğuna oturması ile 4’üncü dönemine başlamış oldu.

DAHA KALİTELİ HİZMETLER İÇİN GAYRET EDECEĞİZ

Derneğe ait raporların okunmasının ardından kürsüye çıkan Başkan Toprak, şu ifadeleri kullandı:

“Bu akşam gerçekleştirmiş olduğumuz kongremizde, bizleri tekrar bu göreve layık görüp seçtiğiniz için sizlere şahsım ve yönetimim adına teşekkür ediyorum. Malumunuz derneğimiz 1989 yılında kurulmuş olup, bugüne kadar dönem dönem farklı başkan ve yönetimler görev almıştır. Bugün aramızda bulunan Metin Suvarioğlu ve Lütfü Orhan başkanlarımızın şahsında, bugüne kadar görev almış başkanlarımıza ve yönetimlerine şükranlarımızı sunuyorum. Bu dönem yeni yönetime dahil olan arkadaşlarımızla daha nitelikli, kaliteli hizmetleri hep beraber yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Tekrar kongremizin İnegöl’e ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum”

DADAŞLAR CİDDİ POTANSİYELE SAHİP

Dilek ve temenni bölümünde açıklamalarda bulunan Derneğin Onursal Başkanı Metin Suvarioğlu ise, İnegöl’de çok sayıda iş adamı ve dinamik bulunduğunu, bu nedenle de Dadaşların ciddi bir potansiyeli olduğunu ifade ederek, derneğin hedeflerinden birinin de Erzurumlular Derneği’ne yeni bina yapılması olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamaların ardından Erzurum şarkılarının seslendirildiği kongre, istişare toplantısı ile son buldu.

YENİ YÖNETİM

Ali Toprak başkanlığındaki yönetimde, şu isimler yer aldı;

“Mehmet Döngel, Fatih Öztürk, Lütfü Orhan, Abbas Çelik, İhsan Alper Alaeddinoğlu, Doğan Koçan, Uğur Çiçek, Recep Göze, Fevzi Sandıkçı, Hikmet Döngel, Lokman Yurdigül, Mümin Polat, Abdullah Dağcı, Saltuk Celil Bayrak, Samet Akyüz, Mustafa Ceylan, Ramazan Atasoylu, Ahmet Durmuş, Ahmet Kasap, Sevim Can, Elif Macit, Hilal Atmaca, Elif Genç ve Serpil Kara.

Editör: TE Bilişim