Dün son bulan fuarda stant açanlara katılım belgeleri takdim edilirken, 6 kategoride düzenlenen ‘En İyi Ürün Yetiştiren Üretici’ yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Dün saat 17.00’de düzenlenen törene Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Eşref Yiğit, bazı oda ve dernek başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

30 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Programın açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Tarım Fuarını 4 gün boyunca yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, “13 Eylül’de açılışını gerçekleştirdiğimiz İnegöl Tarım Fuarı’nın (İNTARF) bugün son günündeyiz. Fuar kapsamında bu alanda; Tarımsal sivil toplum kurumları, tarımsal mekanizasyon firmaları, banka ve finans kurumları, fidancılık firmaları ve tarımsal kalkınma kooperatifleri stantları olmak üzere toplam 86 adet stant açıldı. Stantlarımızı 4 gün boyunca yaklaşık 30 bin kişi ziyaret etti. Ayrıca fuarımız boyunca Güney Marmara Bölgesi, Çanakkale, Balıkesir, Kocaeli, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Bursa ziraat odaları, ticaret oda ve borsalarından, üretici birliklerinden çok sayıda ziyaretçi ağırladık. Bu gün burada İnegöl Belediyesi olarak sivil toplum örgütlerimize, kurum ve kuruluşlarımıza,  katkı ve desteklerinden dolayı plaketlerini takdim etmek, yine 6 kategoride düzenlediğimiz ‘En İyi Ürün Yetiştiren Üretici’ yarışması çerçevesinde dereceye girenlere ödüllerini vermek için bir aradayız. Akabinde tüm katılımcılarımıza hem katılım belgelerini verelim hem de beraberinde stantlarını ziyaret ederek, hal hatır soralım, işlerinin nasıl gittiğini öğrenelim istedik. Tabi şunu unutmamak lazım İnegöl mobilya ve köftesi ile ünlü bir sanayi ve ticaret şehri olduğunu gibi, bu günde tarımda ne denli başarılara imza attığımızı bu fuarla bir kez daha göstermiş olduk” dedi.

BU GELİŞMEYE DAHA İYİ BİR İVME KAZANDIRACAĞIZ

“Derdimiz, tarımda tarih yazmak” diyen Aktaş, “İnegöl hem coğrafyası hem iklim şartları hem de bulunduğu konum itibari ile çok iyi bir tarım şehri. Tabi, iyi mahsul alabilmek için de mümkün olduğu kadar tarım tekniklerini kullanmak ve kendimizi geliştirmemiz lazım. Özellikle ayçekirdeğinde, fidancılıkta ve son yıllarda meyvecilikte, buna paralel olarak da tarım teknikleri ve ekipmanlarında bir gelişim söz konusu. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren Uluslararası Fuar Takvimine girmiş bir şekilde MODEF marifeti ile fuar organizasyonumuzu yaparak, bu gelişmeye daha iyi bir ivme kazandıracağız. Tabi, bu gün fuarımızın son günü ben özellikle İnegöl ve köyleri olmak üzere fuarımıza katılım sağlayan tüm çiftçilerimize, tarım sektöründe emek sarf eden tüm firmalarımıza, beraberinde İnegöl dışından katılan tüm dostlarımıza İnegöl tarımını tanıtmak adına verdikleri desteklerinden dolayı yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

EN İYİ ÜRÜN YETİŞTİREN ÜRETİCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından ‘En İyi Ürün Yetiştiren Üretici’ yarışmasında birinci olanlara bin lira, ikincilere 500 lira, üçüncülere ise 200’er lira akaryakıt, Damızlık Sığır Yetiştiricisi kategorisinde ise birinciye 12, ikinciye 8, üçüncüye ise 5 çuval yem verildi. ‘En İyi Ürün Yetiştiren Üretici’ yarışmasında Çilek Üreticisi kategorisinde birinci Kurşunlu Mahallesinden Adnan Satılmış, ikinci Kurşunlu Mahallesinden Hayrettin Sargın, üçüncü Çitli Mahallesinden Halil As. Elma Üreticisi kategorisinde birinci Süle Mahallesinden Ersin Efe, ikinci Çeltikçi Mahallesinden Hüseyin Avcı, üçüncü Turgutalp Mahallesinden Erol Efe. Armut Üreticisi kategorisinde birinci Kayapınar Mahallesinden Hasan Şen, ikinci Edebey Mahallesinden Mehmet Savaşçı, üçüncü Doğanyurdu Mahallesinden Basri Gözen. Şeftali Üreticisi kategorisinde birinci İsaören Mahallesinden Süleyman Bal, ikinci Deydinler Mahallesinden Hasan Göllü, üçüncü Dipsizgöl Mahallesinden Selami Şem. Ayçekirdeği Üreticisi kategorisinde birinci Mesudiye Mahallesinden Osman Turan, ikinci Akbaşlar Mahallesinden Eyüp Aslan, üçüncü Şibalı Mahallesinden Zafer Günay. Damızlık Sığır Yetiştiricisi kategorisinde birinci Mesudiye Mahallesinden Ferhat Duran, ikinci Akhisar Mahallesinden Ali Aslan, üçüncü Kozluca Mahallesinden Sedat Görgülü oldu.

Ödül töreninin ardından Başkan Aktaş, fuarda stant açan 86 katılımcıya, katılım belgelerini stantları tek tek gezerek takdim etti.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim