İnegöl Eğitim Öğretim Hizmetlerini Destekleme ve Geliştirme Derneğimizin 13. Olağan Genel Kurul toplantısı İnegöl Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Dernek başkanlığına oy birliğiyle Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Okşak seçildi.

Kongrenin açılış konuşması yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, derneğin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde emek harcayan dernek başkanlarına ve kendisinden önce görev yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlerine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Derneğin yeni yönetimle birlikte yeni bir enerji ile daha işlevsel hale gelmesini arzu ettiğini belirten Doğru, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Divan Başkanlığını Şube Müdürü İsmail Kayışlı'nın yaptığı kongre sonunda derneğin yeni yönetim kurulu başkanlığına oy birliği ile Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Okşak seçildi.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ DÖNEMİ BAŞLIYOR

Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Doç. Dr. Yüksel Okşak, toplantıya katılan üyelere kendisini bu göreve layık gördükleri için teşekkür etti. Kurulda alınacak kararların ve yapılacak eylemlerin doğrudan İnegöl eğitim - öğretimine katkı sağlaması ve diğer paydaşlara örnek olması gerektiğini söyledi. Bugün, devlet, özel sektör ve bireylerin dijital dönüşüm planları ve atacakları adımların her zamankinden daha önemli hale geldiğine dikkat çeken Okşak, “Türkiye’nin dijitalleşme yolunda sergileyeceği başarının anahtarı da eğitimdir. Eğitimdeki başarıdan da bu ülkenin insanları olarak hepimiz sorumluyuz” dedi.

Eğitimde fırsat eşitliğine dikkat çeken Doç. Dr. Yüksel Okşak, “Yeni dönemde dernek olarak ana odağımız gelişen ve değişen dünyanın dinamik yapısına ayak uyduran projelerle İnegöl’de tüm öğrencilerimize eğitimde fırsat eşitliği sunmak olacaktır. Zaten son yapılan Milli Eğitim Şurasının ana gündemi de eğitimde fırsat eşitliğiydi. Bu çerçevede bu bir burs da olabilir. Bir sanal gerçeklik gözlüğü kullanmak da olabilir. Bu maddi gücü zayıf olan bir öğrencimize kıyafet yardımı da olabilir ama aynı zamanda 3 boyutlu yazıcı kullanmayı öğretmek de olabilir” dedi.

EĞİTİMDE AKADEMİK DESTEK ÔNEMLİ

Toplantı sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru da dernek başkanlığına seçilen Doç. Dr. Yüksel Okşak'ı tebrik ederek, öğrencilerin kişisel gelişimlerine yönelik öğretmen ve idarecilerin daha fazla kendilerini geliştirmeleri için her türlü imkanı sağlayacaklarını söyledi. Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Okşak'ın öncelikli olarak akademik anlamda ve maddi manevi tüm alanlarda desteklerinin önemli olduğunu söyledi. Toplantı sonunda yeni Başkan Yüksel Okşak, tüm öğrencilere her türlü maddi manevi desteğin verilmesi gerektiğini vurgulayarak toplantıya katılan üyelere teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim