Temizlik farkındalık çalışmaları kapsamında Kaymakam Eren Arslan’ın da katılımıyla 100. Yıl İlkokulu öğrencileriyle birlikte okul bahçesinde çevre temizliği yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Doğanın bize ihtiyacı yok ama insan olarak bizim doğaya ihtiyacımız var. Dolayısıyla farkına varalım ve kirletme alışkanlığını biran önce terk edelim istiyoruz” dedi.

İnegöl Belediyesi’nin temizlik farkındalık çalışmaları kapsamında öğrencilere çevre temizliği konusunda her hafta Pazartesi günleri yapılan bilgilendirmeler ve uygulamalar devam ediyor. Bu doğrultuda Kaymakam Eren Arslan ile Belediye Başkanı Alper Taban, 100 Yıl İlkokulunun temizlik etkinliğine katıldı. Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru ile okul idareciler ve öğrencilerin de hazır bulunduğu temizlik etkinliğinde, öğrencilerle birlikte protokol üyeleri okul bahçesinde mıntıka temizliği yaptı. Etkinlik sırasında kirletmemenin önemine vurgular yapılırken, öğrencilerin büyüklerine de örnek olması temennisinde bulunuldu.

ÇOCUKLAR DAHA DUYARLI

Yapılan temizlik etkinliği sonrası öğrencilere kitap hediye edilirken, Belediye Başkanı Alper Taban farkındalık çalışmasına ilişkin açıklamalarda da bulundu. Taban, “Haftaya güzel bir başlangıç yaptık. Öğrencilerimizle 100. Yıl İlköğretim Okulumuzda bir çevre temizliği çalışması yaptık. Kirleten insanların farkına varmasını istiyoruz. Aslında istediğimiz budur. Bizler böyle bir toplum değiliz, böyle kötü bir alışkanlığımız yok, olmamalı. Bu kötü özellikleri biran önce kendimizden uzak etmeliyiz. Doğanın bize ihtiyacı yok ama insan olarak bizim doğaya ihtiyacımız var. Dolayısıyla farkına varalım ve kirletme alışkanlığını biran önce terk edelim istiyoruz. Ben Kaymakamımıza, Milli Eğitim Müdürümüze, okul idaremize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz üzerinden bu farkındalığın ailelere de ulaşmasını istiyoruz. Düzenli olarak yapılacak olan bu çalışmayla, 10’ar dakika da öğrencilere anlatıldığında inanıyorum ki farkındalık getirecektir. Çocuklarımız bu konuda çok duyarlı. Her yönüyle bize destek ve katkı vermeye hazırlar. Ancak kirleten büyüklerini gördüklerinde bir zaman sonra benzeşmeye başlıyorlar” dedi.

“İNEGÖL’ÜMÜZ TEMİZ”

Kaymakam Eren Arslan ise “Temizlik çok önemli bir konu. Şuanda bulunduğumuz okulun bahçesinde, aslında bakıldığında çok temiz görünen bahçede kısa süreli bir temizlikle gördüğünüz gibi bir sürü çöp topladık. Bu bize ve toplumumuza yakışmıyor. İnancımızla temizliği bağdaştırmış bir millet olarak bize gerçekten sokaklarımızın bu kirli hali, her şeyi gelişigüzel atarsınız anlayışı yakışmıyor. Tabi ki belediyemiz, ilgili kurumlar bunların temizliğini yapıyor ancak marifet kirletmemek. Özendiğimiz diğer topluluklarda bu duygu, bu eğitim küçük yaşta verilmiş. Bu bir toplumsal disiplin haline gelmiş. Bizde de mutlaka böyle olması lazım. Bizim evlerimizin içi son derece temizdir ama maalesef sokaklarımız, kamunun yaşadığı alanlarda aynı özeni göstermiyoruz. Hepimize düşen sorumluluk, bu çevrenin bize bir emanet olduğu bilinciyle hareket edip gelecek nesillere de emaneti aldığımız gibi teslim edebilmek adına kirletmemeliyiz. Bu anlamda biz yıl boyu 365 gün süren disiplinle İnegöl’ümüz Temiz sloganıyla sokakları, caddeleri temizlemek istiyoruz. Herkesi bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz. Biz çocuklarımızla okullarımızdan başladık. Büyüklerimizin de buna uyum göstermesi lazım” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim