E-ticaret sitesi kurmak için önem vermeniz gereken şeyler arasında çalışacağınız hosting firması da bulunmaktadır. Genellikle e-ticaret alt yapısı sağlayan markalar hostingleri ücretsiz olarak kullanmanıza yardımcı olurken açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapısı ile e-ticaret sitesi kurarken de e-ticaret hostinglerine ihtiyacınız bulunur.

E-ticaret hostingleri bir e-ticaret firmasının kaderinin belirlenmesinde etkin rol oynar ve yanlış hosting firması seçildiğinde markaların sitelerinde problemler ile karşı karşıya kalınır. Bu durum hem e-ticaret sitenizin satışlarını olumsuz etkilerken hem de kurumsal itibarınızın zedelenmesine yol açar. Bu nedenle bu tür dezavantajlarla karşı karşıya kalmamak için e-ticaret hosting seçimi yaparken profesyonel bir seçim yapmanız gerekir.

E-ticaret Hosting Hakkında Bilmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda sizlere her detayıyla e-ticaret hostingleri hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve e-ticaret hostinginizi daha kolay seçebilirsiniz.

E-ticaret Hosting Nedir?

E-ticaret hosting, e-ticaret sitelerinin barınmasını ve yayınlanmasını sağlayan büyük sunuculara verilen isimdir. E-ticaret sitenizde yer alan tüm bilgiler ve dokümanlar hosting içerisinde yer almaktadır.

E-ticaret Siteleri için Hosting Neden Önemlidir?

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren markaların hosting seçimini profesyonel bir şekilde yapması gerekir. Aksi halde markalar belirli problemler ile karşı karşıya kalır. Bu problemlerden bazıları şunlardır:

  • Hostinginiz e-ticaret sitenizin hızını etkileyeceği için siteniz yavaş açılabilir.
  • Yavaş açılan sitelerden genellikle müşteriler alışveriş yapmayı tercih etmez.
  • Profesyonel olmayan hostinglerde açıklar bulunur ve bu durum belirli bilgilerin dışarı sızmasını kolaylaştırır.
  • E-ticaret hostinglerinde yer alan ssl sertifikaları güvenliğinizi artırır.
  • Hosting firmalarının sunacağı özellikler ve hizmetler masraflarınızın azalmasına yardımcı olur.

Bu tür avantajlar sağladığından dolayı bir e-ticaret firması için e-ticaret hostingleri oldukça önemlidir. Doğru bir hosting seçmek ve doğru bir e-ticaret alt yapısı ile işe başlamak markanızın alacağı verimi artıracaktır.

E-ticaret Hosting Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

E-ticaret firmaları hostinglerini seçerken belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmelidir. Güvenlikten kurumsallığa, yazılım desteğinden veri tabanına kadar olan her şeyi göz önünde bulundurarak bir hosting seçimi yapmanız e-ticaretteki başarınızı olumlu etkileyecektir. Genel bir çerçevede bakacak olursak eğer:

  • Kurumsallık
  • Güvenlik
  • Yazılım Desteği
  • Hosting kurulumu
  • Otomatik Yedekleme Özelliği

Gibi birçok unsurun göz önünde bulundurulması ve bunların çerçevesinde bir e-ticaret hosting seçilmesi gerektiğini söylemekte yarar vardır.

Çalışacağınız Firmanın Kurumsal Olmasını Önemseyin

E-ticaret hosting seçiminde en çok önem vermeniz gereken konu çalışacağınız firmadır. E-ticaret sitelerine hosting hizmeti veren markaların bir bölümü ilgili piyasada tanınmış ve profesyonelliğini kanıtlamışken bir bölümü ise hala amatör çalışmalar yapmaktadır.

Bu noktada profesyonel e-ticaret hosting firmalarını seçmenizin daha doğru olacağını söylemek mümkündür. Çünkü profesyonel hosting firmaları sayesinde alacağınız hizmetin kalitesi artmaktadır.

Güvenlik

E-ticaret dendiği zaman herkesin internetten alışveriş yaparken güvenliği ön planda tuttuğu aşikardır. Genellikle e-ticaret sitelerinde güvenlik ise e-ticaret hosting firmasının sizlere vereceği ssl sertifikaları ile sağlanmaktadır. Çoğu zaman her hosting firması ssl sertifikalarını ücretsiz olarak verse de verilen sertifikaların bir bölümü e-ticaret siteleri için uygun değildir.

Bu yüzden e-ticaret hosting firması seçecek olan markaların hosting paketi içerisinde e-ticarete uyumlu ssl sertifikalarının yer alıp almadığını önemsemesi oldukça önemlidir.

Yazılım Desteği

Günümüzün teknolojisinde hosting kurulumu her ne kadar kolay olsa da bu konuda yeterli tecrübeye sahip olmayan kişiler hosting kurulumu esnasında belirli problemler ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bu noktada hosting firmasının hosting kurulum desteği vermesine önem vermeniz gerekir. Aksi halde kurulum sürecini yönetmeniz zorlaşacaktır.

Otomatik Yedekleme Özelliği

Otomatik yedekleme e-ticarette oldukça önemlidir. Çünkü bir e-ticaret sitesinde önemli olan veriler ve bilgiler bulunur. Yedekleme yapılmadığı zamanlarda ise bu veriler ve bilgilerin kaybolması mümkündür. Bu nedenle e-ticaret hosting seçimi yapacak her markanın verilen hizmetler arasında otomatik yedekleme özelliğinin bulunup bulunmadığını önemsemesi ve buna uygun bir seçim yapması gerekmektedir.

E-ticaret Hosting Fiyatları

E-ticaret hosting fiyatları genellikle hosting paketi içerisinde yer alan özelliklere göre değişiklik göstermektedir. Her ne kadar piyasada 100 TL’den başlayan fiyatlarla hosting satışı yapılsa da minimum özellikleri bulunan bir hosting paketinin e-ticaret firmalarına yararı bulunmamaktadır. Çünkü e-ticaret sitelerinin hızlı ve güvenliği yüksek hostinglerde barınması gerekmektedir.

Bu nedenle markaların hosting fiyatlarını göz önünde bulundurarak hareket etmek yerine e-ticaret firmalarına sağlayacakları faydayı göz önünde bulundurması gerekir.

Ticimax ile Hosting Masraflarından Kurtulun

E-ticaret sitenizi kurarken sizler de Ticimax e-ticaret alt yapısını tercih edin. Ticimax e-ticaret alt yapısında yer alan ücretsiz hosting hizmeti sayesinde e-ticaret hosting masraflarından kurtulun.

Editör: TE Bilişim