İnegöl Belediye Tiyatrosu tarafından bu seneki ilk oyun Alanyurt İlkokulu öğrencilerine karşı sahnelenirken, değerler eğitimi programları yine kültürümüzün bir parçası olan orta oyun ile çocukları hem eğlendiriyor hem de değerlerimizi öğretiyor.

ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNDE DEĞERLER EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMLİ BİR UNSUR

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Günümüz dünyasında, akademik başarı kadar, çağdaş yaşamın vazgeçilmezi haline gelen, dürüstlük, saygı, etik değerlere uyma, rahat iletişim kurma, insan ilişkilerine özen gösterme, nezaket kurallarına uyma, inisiyatif kullanma, iş disiplini, hoşgörü, temizlik, düzen gibi kavramlar ön plana çıkmaktadır. Bu kapsamda İnegöl Belediyesi olarak çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak adına bizlerde çeşitli projeler yürütüyoruz. Çocuklarımızın gelişiminde değerler eğitiminin yeri ve öneminin farkındayız. Çocuklarımıza kültürümüzü, değerlerimizi öğretirken bunu yine Türk Tiyatrosunda önemli bir yere sahip olan orta oyunuyla yapıyoruz. Çocuklarımız böylece hem edebiyatımızı hem kültürümüzü hem de değerlerimizi daha yakından tanıma fırsatı buluyor” dedi.

EFENDİDEN İBİŞE DEĞERLER EĞİTİMİ

“İnegöl Belediyesi olarak Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüz marifetiyle okullarımızdan gelen talebe göre dönem dönem değerler eğitimi ile ilgili ‘Efendiden İbişe Değerler Eğitimi” adlı orta oyunu çocuklarımız ile buluşturacağız” diyen Aktaş, “Oyunda yaramaz ve haylaz olan İbiş´in yaptığı davranışlardan dolayı Efendisi tarafından manevi değerlerimiz olan saygı, sevgi, hoşgörü, sorumluluk bilinci karşısında empati kurması mizahi bir dille çocuklara anlatılıyor. Neşeli bir atmosferde gerçekleşen oyun öğrencilerin ve oyuncuların karşılıklı diyaloglarıyla daha da eğlenceli hale geliyor”  şeklinde konuştu.

Aktaş son olarak, “İnegöl Belediyesi Tiyatro ve Drama Eğitmeni Volkan Derman ve İnegöl Belediyesi Tiyatro oyuncusu Tolga Örnek´in rol aldığı oyun, Alanyurt İlkokulunda 6 Seans halinde 700 öğrenciye ulaşırken, bundan sonrada bu güzel ve eğitici etkinlik farklı okullarda yapılacak gösterilerle devam edecek” dedi. KURUM BÜLTENİ

Editör: TE Bilişim