İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği (İNEMDER) ’Tapu Başvurularında Dijitalleşme Eğitimi’ adı altına bir program gerçekleştirdi.

Pandemi kuralları dahilinde Beşinci Mevsim Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen programa;  Bursa Emlakçılar Odası (BEMO) Başkanı Erdal Çelebi, İTSO Emlakçılar ve Müteahhitler Komite Başkanı Bülent Tanrıkulu, Tapu Müdürü Havvanur Cengiz ve çok sayıda emlakçı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İNEMDER Başkanı Melih Uçaravcı, "Malum pandemi sürecinde birbirimizden çok ayrı kaldık. Şimdi kısıtlamalar yavaş yavaş esnetilmeye başladı. Bizler de harekete geçtik. En büyük sıkıntılarımızdan biri olan ve öğrenmemiz gereken bu konuyla alakalı bu programı gerçekleştiriyoruz. Ticaret Sanayi Odası Komite Başkanım ve BEMO Başkanım ile birlikte hazırlığımızı sağladık. Tapu Müdürlüğümüz de bizlere destek oldu. Onlara da çok teşekkür ediyorum. İnşallah hepimiz için hayırlı bir program olur" dedi.

Akabinde konuşan İTSO Emlakçılar ve Müteahhitler Komite Başkanı Bülent Tanrıkulu, "Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Ben bu programın çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnegöl tapu işlemleri bakımından çok bereketli bir bölgemiz. Bu konuyla alakalı çalışan arkadaşlarımız dijitalleşmeyle alakalı eksik olan taraflarını tamamlıyor. Bu tip programlar eksikleri tamamlamak adına çok önem arz ediyor. Verimli bir program olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

BEMO Başkanı Erdal Çelebi, "Sektör her geçen gün çıtayı yükseltiyor. Bu kapsamda her zaman birlikte olduğumuz tapu kadastro ailemiz bizim ayrılmaz bir parçamızdır. İnegöl’de de yeni müdürümüz elini taşın altına koydu. Dünler dünde kalmıştır. Bizler geleceğe kendimizi hazırlamak için iş birliklerine devam edeceğiz. Zaman içerisinde karşılıklı olarak sıkıntılar yaşasak da bu sıkıntıları eğitimle iyileştireceğiz. Dijitalleşmenin pandemi sürecinde önemini iyice anladık. Web tapuyu kullanan değerli çalışanların daha da iyi şekilde hizmet verebilmeleri ve eğitim açısından bu imkanlar sunuldu.  Süreci hep beraber tamamlayacağız" dedi.

 İTSO Baskani Yavuz Uğurdağ ise, "Kurumumuz ve yapılan işler çok önemli. Aksatmadan, birbirimizi anlayarakq ve tamamlayarak süreci yönetiyoruz. Geriye dönük sorunlar muhakkak vardır. Biz  bundan sonraki süreci daha güzel planlayarak devam edeceğiz. Şimdi sunum yapılacak ve bilgiler verilecek. Ben programımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Son olarak konuşan İnegöl Tapu Kadastro Müdürü Havvanur Cengiz, "Uygulamadaki aksaklıkları gidermek adına biz elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bizler de programla ilgili sıkıntılara el atalım, eksikleri tamamlayalım sürece katkı verelim dedik. Programın düzenlenmesinden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim