Vatan Partisi İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Ferah, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Başkan Ferah yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“1 Mayıs 2022'nin, kapitalist-emperyalist sistemin ekonomimize ve güvenliğimize acımasız saldırılarıyla, üstüne bir de AKP iktidarının 20 yıllık yanlış ekonomik politikalarıyla birlikte iyice derinleşen ekonomik sorunlardan köklü çözümlerle çıkışın başlangıcı olmasını diliyoruz. Bu zorlu süreci, kamucu, karma ekonomik sistem, ulusal dayanışma ve  üretim devrimi ile aşacağımızı, bir kez daha ilan ediyoruz. Bunu yaparken büyük resmi görmemiz gerekiyor. Yaşadıklarımız, vahşi kapitalist- emperyalist sistemden bağımsız değildir. Sağlık, eğitim, enerji ve sosyal güvenlik gibi kurumları ve stratejik üretim tesislerini özelleştirip bir avuç patronun büyük paralar kazanmasına feda eden, özelleştirmeci, yağmacı  neo liberal soygun düzenleri, hayatı bütün Türk milleti için yaşanmaz hale getirmiş ve yüz binlerce yoksulu ve işsizi sokaklarda açlığa ve umutsuzluğa terk etmiştir. Bu bir iflastır. Vahşi Kapitalist -emperyalist sistem insanlık ve emek düşmanı olduğu gibi yeşile, doğaya yaptığı kötülüklerle, diğer canlılara da dünyayı yaşanmaz hale getirmiştir. Vatanımızı bölmek için yarım asırdır her türlü entrikayı çevirmektedir.  Emek savaşı aynı zamanda Emperyalizme karşı vatan savaşının ta kendisidir.”

“Bugün, hem Türkiye, hem de  dünya emekçi ve üreticilerinin önündeki temel görev, bulundukları alanlarda kamucu, halkçı, üretimi ve istihdamı hedefleyen talepler etrafında tek yürek ve  tek yumruk olmalarıdır. Ekonomik krizin can yaktığı bu koşullarda, ülkemizin üretim devrimi programını uygulaması  mecburiyet halini almıştır. Bunu yaparken ekmek teknelerimizi korumak  talebi de öne çıkmalıdır. Kapanan her iş yeri ve  susan makineler milyonlarca yeni işsizlik ve açlık felaketi demektir. Sadaka ekonomisi sorunları çözmeyecektir. Üretim ve İstihdam esasına dayanan  kamucu ve halkçı üretim politikaları her alanda uygulamaya geçirilmelidir. İşçi sınıfı ve  gerçek üreticilerin sadece sendika ve kooperatiflerde örgütlenmesi yeterli değildir. Tüm çalışanların  ortak çıkarlarının savunulması, ortak, öncü siyasi iradeyi temsil eden bir parti ile mümkündür. Bugün bu siyasi iradeyi kararlılıkla mücadeleye taşıyacak  birikim, donanım ve güce sahip olan Vatan Partisine üye olup, görev almak, mazlum milletimizi ve emekçileri kurtuluşun limanına taşıyacaktır. Dünyada ve ülkemizde emperyalizmin egemen olduğu tek kutuplu siyasal sistem ve neo-liberal ekonomik sistem çöküştedir ve insanlığın önünde yeni ve çok kutuplu bir dünya ve daha paylaşımcı bir ekonomik sistem vardır. Türkiye 70 yıldır kendisini sömüren bu kapitalist-emperyalist sistemden kopup paylaşımcılığı ve bağımsızlığını koruyabileceği bu yeni dünyada; Avrasya ikliminde bağımsız, onurlu ve başı dik bir şekilde yerini almalıdır.”

 “Bu 1 Mayısta ülkemizi yönetenlere sesleniyoruz; komşularla, özellikle İran ve Rusya ile barış ve işbirliğini geliştirerek ucuz enerji sağlarız. Ucuz enerji ile üreticimizin traktörüne 2-3 liraya mazotu doldurur, sanayicimizin çarklarını döndürür, esnafımızın yüzünü güldürür çarşılarımızı şenlendirir, üretimi coşturur ve pahalılığı, işsizliği önleriz. Üretim-İstihdam-Kamulaştırma-Tasarruf-Kalkınma formülüyle adil paylaşımı sağlar ve milletimizi yeniden ayağa kaldırırız. Karnı doyan, yüzü gülen milletimizi seferber ederek vatanımızı emperyalist saldırılara karşı birleştirir, seferber eder ve koruruz.  Vatan Partisi İnegöl İlçe örgütü olarak, bu 1 Mayıs İşçi Bayramını  ön cephede canı pahasına çalışan sağlık emekçileri ve üretim ordusu başta olmak üzere, diğer çalışanlara armağan ediyor, tüm dünya işçilerinin ve mazlum milletlerin bayramını  tekrar kutluyoruz.”

Editör: TE Bilişim