Starwood Fabrikasında yetkili Ağaç-İş Sendikası İnegöl Şubesi yaptığı 13’ncü Olağan Genel Kurulunda Başkan Ergin Çoban Tek liste olarak girdiği seçimi kazanarak 4 yıllığına ekibiyle birlikte göreve geldi.

Starwood Fabrikasında yetkili Ağaç-İş Sendikası İnegöl Şubesi 13.ncü Olağan Genel Kurulu Sani Konukoğlu konferans salonunda yapıldı. Genel kurul Ağaç-İş Türkiye Ağaç ve Kağıt İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mürsel Taşçi, Genel Sekreteri Gökhan Kibar, Genel Mali Sekreteri Hasan Doğan, İzmit Kartepe Şube Başkanı Cengiz Türker ve yönetim kurulu üyeleri, Isparta Şube Başkanı Aziz Eraslan ve yönetim kurulu üyeleri ile Starwood’da çalışan Ağaç-İş Sendikasına üye işçilerin katılımıyla gerçekleşti.

Genel Kurulda konuşan Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Mürsel Taşci, “Pandemi sürecinde Ağaç-İş Sendikasına bağlı işyerlerinde üretimin devam etmesi tüm sendikalı işyerleri adına bizim için memnuniyet vericiydi. Çalışma hayatımızdaki sorunları gerek konfederasyonumuz Türk-İş, gerekse Federasyonumuz Ağaç-İş olarak Meclisimize, vekillerimize, bakanlarımıza hatta Cumhurbaşkanımıza taşıma gayreti gösteriyoruz. Fakat sorunlarımızı isteklerimizi ulaştırmakta ve çözüm bulmakta zorluk çekiyoruz” dedi.

‘Kuruluşundan bugüne çalışma hayatımıza ve İşçi hareketine gerek başkan gerek yönetici gerekse temsilci olarak hizmet eden sendikacı arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz’ diyen Başkan Ergin Çoban, “Son iki yıldır dünyayı ve ülkemizi etkileyen hayatı durma noktasına getiren Covid-19 salgınında ülkemizin hizmet ve üretim yükünü çeken sağlıkçılar ve emekçiler olarak bizler her türlü riski alarak işimizin başına geldik, çalıştık ve ürettik. Ülke ekonomisine katma değer sağladık. Çalışanlar olarak günümüzde ve gelecek ile ilgili sıkıntılarımız ve endişelerimiz bulunmaktadır. Örneğin, Asgari ücretin belirlenme şekli, ücretlerin vergilendirilmesindeki adaletsizlik, enflasyon rakamlarının gerçek değerlerde açıklanmaması, kıdem tazminatı fonunun her fırsatta gündeme gelmesi, emeklilikte aylık bağlanma oranlarının düşürülmesi ve sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmaması gibi problemlerin devam etmesi çalışma hayatımızı olumsuz etkilemektedir” şeklinde konuştu.

1972 yılında İstaş Firmasında örgütlenen Ağaç-İş Sendikası İnegöl şubesinin 49 yıldır aralıksız mücadele verdiğini ifade eden Başkan Ergin Çoban, “Starwood A.Ş’de yetkili olduklarını ve İnegöl’de faaliyet gösteren Mobilya, Kereste ve Karton firmalarındaki çalışanlarında sendikalı olmalarını istiyoruz. Biz çalışanlar olarak işverenlerimizden bizleri sadece iş gücü olarak değil, üretimin en önemli unsuru, yani işletmelerin gerçek sahibi gibi görmelerini istiyoruz. Pandemi sürecinde birçok işyeri maalesef üretime ara verirken veya kısmi çalışma yaptırırken çalışanını ücretsiz izine çıkartırken Starwood A.Ş çalışanları olarak üretime devam ederek iş ve maaş endişesi yaşamadan çalışma hayatına devam ettik. Dolayısıyla bu imkânı bize sunan Starwood A.Ş sahibi Yıldız ailesine teşekkür ediyoruz” dedi.

1364 üyesi ile Starwood A.Ş’de yetkili olan Ağaç-İş Sendikası İnegöl Şube genel kurulunda 105 delege oy kullandı. Yapılan seçimler sonucunda Şube Başkanlığına Ergin Çoban, Şube Sekreterliğine Muharrem Ersöyleyen ve Şube Mali Sekreterliğine Şenol İpek seçilmiştir. Genel Kurul sonrası Starwood A.Ş’den emekli olan eski sendikacı Tuğrul Asdemir, Ömer Hakan Tuzlukçu ve Sinan Gümüş’e plaket verildi.

Editör: TE Bilişim