Saadet Partisi mahallelerde esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamında İlçe Başkanı Hasan Eroğlu ve Halkla İlişkiler Başkanı İsmail Ergün, Baykoca ve Kurşunlu mahallelerinde esnafı ziyaret ettiler.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan SP İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, “Pandemi ile birlikte ciddi sıkıntılar çeken esnaflarımıza yönelik ziyaretlerimiz devam ediyor. Bugün Kurşunlu ve Baykoca mahallelerimizde esnafımızı ziyaret ettik. Kendileriyle sohbet ettik. Dertlerini, karşılaştıkları sorunları dinledik. Yerel anlamda neler yapabileceğimiz noktasında bilgiler aldık. Yaptığımız ziyaretlerde Baykoca mahallemizde öne çıkan en önemli sorunun ulaşım olduğunu gördük. Ulaşımın daha konforlu ve pratik hale getirilmesi, hat sayısının ve otobüs miktarının artırılması en çok talep edilen konu oldu. Yine Baykoca esnafı sık sık yaşanan elektrik kesintileri sebebiyle mağdur olduklarını ifade etti” dedi.

Eroğlu açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Kurşunlu mahallemizde ise bir çok sorunu bizlere ilettiler. Özellikle yerel yönetimler anlamında Yeniceköy, Cerrah ve Tahtaköprü gibi belediyesi kapanan bir yer Kurşunlu. Mahallelinin bize ilettikleri Büyükşehir yasasıyla birlikte büyük mağduriyet yaşadıkları. Önceden her gün hizmet alan mahalleleri şimdi haftada iki üç gün ancak hizmet görüyor. Önceden yeterli sayıda belediye görevlisi ile verilen hizmetler şimdi 2-3 görevliyle verilmeye çalışılıyor. Doğalgaza yeni kavuşan mahallede çalışma yapılan yerler sıcak asfalt yerine parke taşı ile kapatılmış. Yine çakıl yerine toprak dolgu yapılan ara yollarda çökmeler ve buna bağlı olarak yağışlı havalarda çamur oluşuyor. Gençlerimizin de toplanabilecekleri bir spor kompleksi talepleri var. Mahallenin büyük bir kısmının geçim kaynağı olan tarımda da yine durum aynı. Özellikle çilek üreticileri. Üç yıldır çilek alım fiyatlarında ciddi bir değişme olmazken girdi maliyetlerinin aşırı derece arttığını söylediler. Üç yıl önce 70 TL’ye aldıkları gübreyi bugün ancak 180 TL’ye aldıklarını ifade ettiler. Mahalle merkezinde bulunan esnafların da durumu farklı değil. Yaklaşık beş bin kişinin yaşadığı mahalledeki esnaflar pandemi ve genel hayat pahalılığı sebebiyle çok zor durumda kaldıklarını ifade ettiler. Genel olarak kanaat şu ki esnaf şu an 3 4 sene ileriden gidiyor. Yani önümüzdeki yılları şimdiden borçlanmış tüketmiş durumdalar. Özetle genel anlamda da yerel yönetimler anlamında da kırsala açılan kapılarımızdan biri olan Kurşunlu mahallemizde sorunlar devam ediyor. Biz sorunları not ettik. Mahalle sorumlumuza ilettik. Takibini yapacak. Siz basın mensuplarımızla da paylaşarak kamuoyunun bilgisine böylelikle sunmuş olduk. İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim.”

Editör: TE Bilişim