Projeyi tanıtan Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “Projemiz kendi günlük ev aktivitelerini yapamayacak düzeyde engelli olan ya da sağlık problemleri nedeniyle bu işleri yapamayan, korunmaya ve bakıma muhtaç, 65 yaş ve üzeri yaşlılarımızı kapsıyor” dedi.

Dün saat 13.30’da Encümen Salonunda, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Recep Şen ve Sosyal Yardım İşleri Sorumlusu Yahya Kani’nin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İnegöl Belediyesi olarak Umuteli Sosyal Yardım Merkezi marifetiyle gıda, kıyafet, yakacak, kırtasiye yardımı gibi birçok sosyal yardım hizmetiyle halkın yanında olmaya, onlara destek vermeye çalıştıklarını belirterek, “Sosyal belediyeciliğin başlangıç noktası olarak gördüğümüz sosyal yardım merkezimiz kurulduğu günden günümüze kadar sürekli hizmetlerini arttırmaya, yardım noktasında halkımızın her anında üzerine düşen vazifeyi gerçekleştirmeye çalışıyor. Merkezimizin yardımları sadece gıda, kıyafet, yakacak ya da kırtasiyeyle sınırlı da değil. Toplu sünnet şölenleri, düğün organizasyonları gibi hizmetlerimizin yanı sıra bugün yeni bir hizmetimizi sizlere tanıtmak istiyoruz. Projemiz, 65 yaş ve üzeri yaşlılarımızın faydalanacağı ev temizliği ve bakım hizmeti. Projemizin detaylarından bahsetmek gerekirse, projemiz kendi günlük ev aktivitelerini yapamayacak düzeyde engelli olan ya da sağlık problemleri nedeniyle bu işleri yapamayan, korunmaya ve bakıma muhtaç, 65 yaş ve üzeri yaşlılarımızı kapsıyor. Yardım talebinde bulunacak vatandaşlarımızın ikametgâhlarının İnegöl ilçe sınırları içerisinde olması gerekiyor. Yine bu kişilerin günlük ev aktivitelerini yaptıracak maddi imkânlarının ya da yapacak kişilerinin olmaması gerekiyor. Yardım isteyecek vatandaşlarımızın kimlikle Belediyemizin Hizmet masalarına başvuru yapmaları gerekmektedir. Şahsen başvuru yapamayacak durumda olan vatandaşlarımız ise 777 00 16 hattını arayarak başvuru yapabilirler” diye konuştu.

İLK HİZMET 68’LİK KADINA

Başvuru işlemlerinin tespit ve takip çalışmalarını Umuteli Sosyal Yardım Merkezi tarafından yapılacağını ifade eden Gülhan Şahin, “Peki, başvurusu kabul edilen vatandaşlarımıza nasıl bir hizmet sunacağız? Projede iki bayan, bir bay arkadaşımız görev alacak. Ekibe bir binek araç tahsis edilecek. Ekibimiz mutfak, banyo, tuvalet temizliği ve dezenfektesi başta olmak üzere evin genel temizliğini yapacak. Vatandaşımız sıcak yemek talebinde bulunursa Aşevimiz marifetiyle sıcak yemek yardımı yapılacak. Talep doğrultusunda gıda, giyim ve yakacak yardımında bulunulacak. Yine talep doğrultusunda saç, sakal ve tırnak temizliği gibi kişisel bakım ihtiyaçları giderilecek. Tüm bunların yanı sıra ekibimiz imkanlar dahilinde hafif tamirat işleri, kısmi eşya yardımı ve boya, badana gibi işleri de yapacak. Bu hizmetten faydalanması için gerekli şartları sağlayan teyzemizin evini temizleyerek bu hizmete başlıyoruz. Teyzemiz 68 yaşında yalnız yaşıyor. Daha önce Umuteli Sosyal Yardım Merkezimizden erzak ve giyim yardımı da alıyordu. Kendisini bugünde evde bakım hizmetimizden faydalandırmış olduk. Bu hizmetimizin halkımıza ve İnegöl’e hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim