Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Yenice Rehabilitasyon Merkezi ile Sevgi Evlerinde kalan engellilere yönelik İnegöl Kapalı Spor Salonu içerisinde El Sanatları Kursu merkezi oluşturuluyor. Yenice Rehabilitasyon Merkezi ve Sevgi Evlerinde kalan eğitim ve öğretim çağı dışındaki kimsesiz ve engelli bireylerin el sanatları eğitimi alabilmeleri ve bunun yanı sıra spor yapabilmeleri için Kapalı Spor Salonu içerisinde başlayan tadilat çalışmaları sonunda kurs merkezi oluşturulacak.

BUSMEK, İnegöl´deki faaliyetlerine engelli kursu ile başlarken, merkezde ve Sevgi Evlerinde kalan kimsesiz ve engelli çocuklar, El Sanatları Kursu Merkezi öğretmenleri Nurcan Uzçevik, Huriye Bektaş, Ferda Akdoğan, Aslı Taç ve Özlem Taç nezaretinde Bursa´nın tarihi yerlerini gezme fırsatı buldular.

TARİHİ YERLERİ GEZDİLER

Güne, Osmanlı sivil mimarisinin en görkemli köy yerleşimini günümüze ulaştıran, son yıllarda ülkemiz yanında tüm dünyada da tanınmaya başlayan, otantik evleri ile ilgi odağı olan Cumalıkızık´ta yapılan kahvaltı ile başlayan öğrenciler, Ulu Cami, Kozahan, Endülüs park gibi Bursa´nın tarihi mekanlarını gezip, görme imkanı buldular.

PİZZA YAPACAKLAR

Öte yandan, öğrenciler bugün ise Gastro Akademi Aşçılık Okulunda Pizza etkinliğine katılarak, usta isimlerle birlikte pizza yapacaklar. 

Editör: TE Bilişim