Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın, “Halk ekmek fabrikasını yeniden açıp vatandaşın hizmetine sunmak yerine, bu fabrikanın arsasını satarak gelir elde etmeyi planlayan bir belediye yönetimiyle karşı karşıyayız” dedi.

İnegöl Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısında İnegöl Halk Ekmek Fabrikasının bulunduğu arsanın satışı için meclise sunulan gündem maddesi, muhalefet partilerinin ret oyuna rağmen AK Partili meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

İnegöl Halk Ekmek Fabrikası yerinin satışının büyük bir hata olduğunu dile getiren Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

HATA ÜSTÜNE HATA YAPILDI

“6 Aralık 2021 tarihinde yaptığımız basın açıklamasında "Bilindiği üzere 1979 yılında kurulan fabrikamız 2010 yılında belediye meclis kararıyla özelleştirildi ve 3.5 milyona 18 yıllığına bir firmaya ihale edildi. Fabrika aradan geçen 8 yıl sonra 2019'da kapandı. İnegöl Belediyesi ise hata üstüne hata yaparak Büyükşehir şirketi Besaş  ile anlaştı. Besaş tarafından üretilen ekmekler 2020 yılında İnegöl'e getirilerek vatandaşa satılmaya başlandı. Burada da İnegöl'ümüzü kasaba gibi gören yöneticilerimiz bir hata daha yaparak sadece 3-4 bölgeye Besaş satış noktası açtı. Hal böyle olunca vatandaşımız satış noktası azlığı nedeniyle ucuz olmayan ekmeğe de ulaşamaz oldu. Zamanında alınan yanlış özelleştirme kararı vatandaşımızı mağdur etti." "Her fırsatta İnegöl'ün kendine yeten bir yapısı olduğunu söyleyen yöneticilerimiz, temel gıda malzememiz olan ekmeği neden Bursa'dan İnegöl'e taşımaktadır? Buradan Belediye Başkanımız Alper Taban ve kurmaylarına sesleniyoruz. Mevcut fabrikayı revize ederek üretime geçin. Bunu yaparken de kâr amacı gütmeden doğrudan hizmeti hedefleyin. Vatandaşın da cebini bir nebze olsun rahatlatın. Bu konuda Yeniden Refah Partisi olarak elimizden gelen her şeyi yapacağımıza ve destek vereceğimize de söz veriyoruz. Halka hizmet hakka hizmettir diyoruz ve İnegöl Belediyesini göreve davet ediyoruz." Diye söylemişiz.”

BU ŞEHRİN GELECEĞİNE İPOTEK KOYMAYIN

“Lakin geldiğimiz noktada görünen odur ki; bırakın halk ekmek fabrikasını yeniden açıp vatandaşın hizmetine sunmayı, bu fabrikanın arsasını satarak gelir elde etmeyi planlayan bir belediye yönetimiyle karşı karşıyayız. Bugüne kadar elle tutulur bir hizmet üretemeyenlerden de bu beklenirdi zaten. Gelirlerimiz başta olmak üzere elimizde avucumuzda ne varsa Büyükşehir’e devrettiniz. Karşılığında ne aldığınız belli değil. Bırakın ne aldığınızı hizmet bile alamadınız. Ve şimdi eldeki son varlıkları da satışa çıkararak iflasın eşiğine geldiniz. Yapmayın lütfen, kendinize gelin. Bu şehrin geleceğine ipotek koymayın, unutmayınız ki o koltuklar geçicidir. Gelecekte hayır dua ile anılmak istiyorsanız hayırlı işler yapın.”

Editör: TE Bilişim