Bilinçli nesil yetiştirmek için her yıl daha da üzerine katarak çeşitli programlar düzenleyen İnegöl Belediyesi, bu yıl da 5.Kitap Günleri kapsamında Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı İnegöllü vatandaşlarla buluşturdu.

İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 5’incisini düzenlediği Kitap Günleri Fuarında yoğun bir hafta sonu mesaisi devam ediyor. 100’ü aşkın yazar ve yayınevi ile 1 milyon kitabı ilçe halkıyla buluşturan etkinlik, her gün birbirinden değerli yazarları kitapseverlerle buluşturuyor. Prof. Dr İlber Ortaylı ile düzenlenen söyleşi programına Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YAĞMUR SÖYLEŞİYE KATILIMI DURDURAMADI

MODEF Fuar alanında gerçekleştirilen Kitap Günleri Fuarında Cumartesi günü saat 15.00’da çok sayıda katılımcı ile gerçekleşen söyleşide Prof. Dr. İlber Ortaylı, İnegöl’ün kültürünü, tarihini ve daha önce bu coğrafyada yaşayan medeniyetler hakkında bilgi verdi. 1 saatlik anlatım sırasında yağan yağmura rağmen tüm sandalyeler dolarken, vatandaşlar İlber Ortaylı'yı yağmurluklar ile dinledi. Ortaylı ise Kitap Günleri Fuarına katılmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

AMACIMIZ İNSANIMIZA YATIRIM YAPMAK VE GELİŞTİRMEK

İnegöllü vatandaşlar için her geçen gün yeni projeler üretilmesi ve bilinçli toplum yetişmesi anlamında ciddi çaba gösteren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, program sonunda bir konuşma yaptı. Başkan Alper Taban konuşmasında, ‘’Değerli anlatımlarından dolayı kıymetli hocamıza çok teşekkür ediyorum. Aslında burada bir amacımız var; insanımıza yatırım yapmak ve geliştirmek. Hocamız çok güzel tespitlerde bulunuyor. Şehrimizin en başarılı şehirler arasında olmasını istiyoruz. Şehrimizden çıkan genç kardeşlerimizin, iş adamlarımızın en başarılı insanlar olmasını istiyoruz. Onun için sizler adına bu tür imkân ve fırsatları oluşturmaya gayret ediyoruz.  Bu yıl kitap günlerimizin 5’incisini gerçekleştirdik ama her seferinde daha nitelikli çalışmalar ortaya koyabilmek adına da tüm ekibimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Kıymetli hocamıza ve değerli misafirlerimize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Konuşma sonrası Başkan Alper Taban, Kaymakam Eren Arslan ile birlikte Ortaylı‘ya tablo hediyesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim