İnegöl Belediyesi, 4. İnegöl Kitap Günleri Fuarında geçen yıl ilk kez gerçekleştirilen “Kitap Kumbarası” uygulamasını bu yıl da hayata geçirdi. Belediye Başkanı Alper Taban da kırsal mahallelerdeki okullar için kitap toplanan kumbaraya kitap desteğinde bulunarak vatandaşlara çağrıda bulundu.

İnegöl Belediyesi, bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği İnegöl Kitap Günleri Fuarı ile ilçe halkını 1 milyon kitapla buluşturdu. 124 yayınevi ve 100 yazarın katılımıyla hayata geçirilen Kitap Günleri Fuarı, 13 Şubat Cuma günü kapılarını açmıştı. 23 Şubat’a kadar devam eden organizasyonda, bu yıl da fuara farklı bir anlam katarak fuar alanı girişine kitap kumbaraları yerleştirdi. 10 gün boyunca burada toplanan kitaplar, daha sonra özellikle kırsal mahallelerde bulunan okullarda kütüphane oluşturmak için bağışlanacak. Kitapsız okul bırakmamak amacıyla yapılan uygulamaya ilçe halkının da ilgisi yoğun oluyor.

KİTAPSIZ OKUL KALMASIN

Kitap kumbarası uygulamasına bugün Belediye Başkanı Alper Taban da bağışladığı kitaplarla destek verdi. Beraberindeki yazar Hayati İnanç başta olmak üzere farklı yazarlar ve Başkan Yardımcılarıyla kitap kumbarasına kitap bağışı yapan Başkan Taban, burada konuya ilişkin açıklama yaparak “Amacımız kitaba ulaşamayan kimse kalmaması. Bugün de değerli yazarlarımızla, Başkan Yardımcılarımızla Kitap Fuarımızdayız. Biliyorsunuz Kitap Fuarımız yarın son bulacak. Güzel bir hafta sonu geçirmelerini diliyorum vatandaşlarımızın. Kitap Fuarımıza da tüm öğrenci ve velilerimizi, vatandaşlarımızı davet ediyorum. Kitap Fuarımızda bu yıl da bir kitap kumbarası oluşturduk. Daha önce de duyurusunu yapmıştık. Bugün bizler de hem kumbaramıza kitap desteğinde bulunmak hem de vatandaşlarımıza yeniden bir hatırlatıp çağrıda bulunmak istedik. Kitap Kumbaramızda toplanan kitaplarla ne yapacağız? Buraya gelen öğrencilerimiz, velilerimiz, vatandaşlarımız dilerlerse kendilerine kitap alırken bir kitapta kumbara için alacaklar. Biz bu kitapları fuar sonrası hiç kütüphanesi ve kitabı olmayan kırsal mahallelerdeki okullarımıza göndereceğiz. Emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim