İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Sanat Atölyesi, düzenlenen törenle açıldı. Açılışta davetlilere aşure ikram edildi.

Kemalpaşa Mahallesi Emin Sokak numara 21 adresinde düzenlenen açılış törenine Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, MHP İlçe Başkanı Aytekin Torun, Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir, Jandarma Komutanı Ferrah Mağden, bazı oda ve dernek başkanları ile davetliler katıldı.

Kurdele kesimi öncesinde bir konuşma yapan İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, “Biliyorsunuz daha önce yaptığımız çalışmalarda köylerimizdeki çeşmeleri onarıyorduk. Bu çalışmalar sonucunda bir sanat atölyesi oluşturdu. Bu konu da derneğimizde yeterli bir alan yoktu. Bu çalışmayı da büyütmeyi düşündüğümüz için Kadın Kollarımızla birlikte bu yeri tutarak, Sanat Atölyemizi burada açıyoruz. Yeni yerde filyografi, mozaik gibi sanatsal anlamda farklı dallarda kurslar açacağız. Şuan Hülya Arı hocamız tarafında verilen kursumuza 10 kursiyer devam ediyor. Açacağımız diğer kurslara bu sayı daha da artacak. İmkanlar dahilinde köylerdeki çeşmeleri ve okul restorasyonlarına devam edeceğiz. Açılışımıza katılan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Konuşmanın ardından kurdele kesimiyle Sanat Atölyesi hizmete açıldı. Açılışa katılan protokol üyelerine tablo hediye edilirken, davetlilere de aşure ikramında bulunuldu.

Editör: TE Bilişim