Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı İlhan Baykan, İnegöl ve Bursa’da bulunan otobüslerin tek bir kartla kullanılmadığını eleştirerek düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.

İnegöl’ün beldelerinde, merkezinde ve Bursa’da kullanılan otobüs kartlarının farklı olduğunu ifade eden Baykan vatandaşların mağdur olduğunu belirtti. Baykan ayrıca, Metal Sanayi Kavşağında oluşan trafik ve kazalardan dolayı kavşakta düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı.

Baykan’ın açıklamaları şu şekilde;

TEK KARTA ÇEVİREMEDİLER

“İnegöl ve beldelerinde yaşayan vatandaşlar olarak hem belde hem İnegöl hem de bursa merkezde bulunan belediye otobüslerini kullanmakta zorluklar çekiyoruz çünkü belde otobüs kartları ne İnegöl de ne de bursa merkezde geçmemektedir. Aynı şekilde İnegöl otobüs kartları da yine belde ve bursa merkezde geçmediği gibi bursa merkezde kullandığımız kartlar da İnegöl’de geçmemektedir. Oysa büyükşehir yasasının çıktığı zamanlarda bu yasanın çok faydalı olacağını söyleyen sayın başkanlar ve iktidar partisi yetkilileri aradan geçen bunca seneye rağmen halen daha bir otobüs kartları kullanımını dahi Bursa’da tek karta çevirememişlerdir.”

ARAÇ KUYRUĞUNUN SONU GÖZÜKMÜYOR

“Bir diğer bahsetmek istediğim konu ise Metal Sanayi Kavşağında yaşanan trafik sıkıntısıdır. Kavşak artık trafiği kaldırmamakta ve araç kuyruklarının sonu gözükmemektedir. Özellikle Alanyurt’tan geliş istikametinde sabah ve akşam saatlerinde kuyruk Kozluca Bulvarına kadar geriliyor. Kavşak üzerinde düzenleme yapılması kaçınılmaz oldu. Bölgede yaşayan vatandaşlar bu konuyu sürekli mahalle teşkilatlarımız aracılığıyla tarafımıza iletiyor. Kavşakta hem metal sanayiye giriş çıkışlar, hem kozluca tarafına dönüşler hem de ana yolda akan trafik karışıklığı birçok kazaya da neden oluyor. Yerel basınımızdan da takip ettiğimiz kadarıyla yakın tarihlerde konu kazalar nedeniyle gündeme getirildi. Yerel idaredeki arkadaşlarımızdan İnegöl’deki bu şekilde sıkıntılı kavşaklarda acil düzenleme yapılmasını talep ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim