Bir yandan Yeni İnegöl olarak adlandırılan TOKİ bölgesinin yapılanma çalışmaları sürerken bir yandan da şehrin merkezinde modern bir kent görünümünü oluşturmaya çalışan İnegöl Belediyesi, bu kapsamda dönem dönem yapılan kamulaştırmalar ve düzenlemelerle yeni sokaklar açıp şehrin merkezini rehabilite etme anlamında çalışmalarını sürdürüyor.

İnegöl Belediyesi, bu vizyonla hayata geçirdiği düzenlemelere bir yenisini daha ekledi. Şehrin ara sokaklarını rahatlatmak, çıkmaz sokakları kullanıma açmak için kamulaştırma çalışmaları kapsamında İnegöl Belediyesi tarafından Orhaniye Mahallesi 2. Çömlekçiler Çıkmazını kapatan 100 m2 alandaki 2 katlı yapının yıkımı gerçekleştirildi. Kamulaştırma çalışmaları tamamlanan 2 katlı binanın yıkım çalışması bu sabah başladı. Binanın yıkımı İnegöl Belediyesine ait iş makineleri tarafından gerçekleştirildi.

SOKAK AÇILACAK

Yıkılan binanın bulunduğu alan 2. Çömlekçiler Çıkmazını çıkar hale getirecek. Yapılan çalışma bölge trafiğini de rahatlatmış olacak.

Yıkımla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu “Bilindiği üzere bu zamana kadar çeşitli sebeplerle birçok bina yıkımı gerçekleştirdik. Bunlardan bazılarını kentsel dönüşüm çalışması çerçevesinde, bazıları kaçak bina olması sebebiyle, çıkmaz sokakları açmak üzere yıktığımız binaların yanı sıra bazı binaları da metruk olması sebebiyle, çevreye verdiği zararları bertaraf etmek için yıkıyoruz. Bugünde Orhaniye Mahallesi 2. Çömlekçiler Çıkmazında bulunan bir binayı çıkmaz sokağı açmak için yıkımını gerçekleştirdik. Şehrin fiziki yapısını bozan, imar sorunu teşkil eden, çevreye ve vatandaşa sıkıntı doğuran yapıların yıkımını gerçekleştirerek çözüme kavuşturmaya devam ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim