AFİŞ VE BROŞÜRLER ASILDI

Şehir merkezinde bulunan İstanbullu Hasan, Kavaklaraltı, Alanyurt Köy içi, Mesudiye Cami ve Orhaniye mezarlıkları yüzde 100 doldu. İnegöl Belediyesi tarafından alınan kararla bu 5 mezarlık defin hizmetine kapatıldı. Bu mezarlıklara sadece akrabası bulunanların üzerine defin, alınan izinle yapılabiliyor. Vatandaşlara konuyla ilgili kapanan mezarlıklara afiş ve broşürler asılarak bilgilendirmeler yapılıyor.

DEFİN YAPILAN MEZARLIKLAR

Mezarlık Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 2017 yılı içinde bugüne kadar 564´ü erkek ve 458´i kadın olmak üzere bin 22 kişi defnedildi. İnegöl´de şuan defin yapılan mezarlıklar ise, Mahmudiye, Deydinler yolu, Mesudiye Dere Boyu, Hastane ve Alanyurt Yeni İnegöl mezarlığı. Bu 5 mezarlığında ortalama olarak yüzde 56´sı dolu. Yaklaşık 6 ay önce açılan Alanyurt Yeni İnegöl mezarlığına ise, bugüne kadar 32 kişi defnedildi.

MEZARLIKLARIN DOLULUK ORANLARI

İnegöl´deki mezarlıkların doluluk oranları ise şu şekilde;

Kavaklaraltı mezarlığı yüzde 100, İstanbullu Hasan mezarlığı yüzde 100, Alanyurt köy içi mezarlığı yüzde 100, Mesudiye cami mezarlığı yüzde 100, Orhaniye mezarlığı yüzde 100, Mahmudiye mezarlığı yüzde 90, Deydinler yolu mezarlığı yüzde 60, Mesudiye dere boyu mezarlığı yüzde 40, Hastane mezarlığı yüzde 90, Alanyurt yeni İnegöl mezarlığı yüzde 1, Yeniceköy mezarlığı yüzde 70 ve Cerrah mezarlığı yüzde 70. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim