Türkiye’nin en büyük tarım fuarı olan 15. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı. İnegöl Belediyesi de tarım sektöründeki yenilikleri, gelişmeleri yakından görme ve şehrimizdeki çiftçilerin ufkunu geliştirme adına bu fuara gezi düzenledi. 46 kişilik grup, yapılan geziyle fuarı gezme fırsatı buldu.

Tarım sektörünün en büyük buluşması olan 15. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı 6 Şubat Perşembe günü başladı. Uluslararası alım heyetleriyle Türkiye’den üreticileri bir araya getiren 15. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 9 Şubat 2020 Pazar akşamına kadar devam edecek. B sürede 75 ülkeden katılımcıların 954 stantla yerini aldığı fuarı 360 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

İNEGÖL BELEDİYESİNDEN ÇİFTÇİLERE FUAR GEZİSİ

Açılışını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yaptığı fuara yönelik İnegöl Belediyesi de şehrimizdeki çiftçiler için bir organizasyon gerçekleştirdi. İnegöl Belediyesi Muhtar İşleri Müdürlüğü ve İnegöl Muhtarlar Derneği organizasyonuyla İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren ve Muhtarlar Derneği Başkanı Sami Çakmak’ın da katıldığı 46 kişilik fuar gezisi tertip edildi. Farklı kırsal mahallelerden çiftçilerin katıldığı gezide, tarım sektöründeki yeniliklerin ve gelişmelerin yerinde incelenmesi, sektör temsilcilerinin ufkunu geliştirmesi amaçlandı.

BİLİNÇLİ ÜRETİM İÇİN BİLİNÇLİ ÜRETİCİ

Kırsal kalkınma odaklı çalışmalarıyla İnegöl’ün tarım özelliğini daha yukarıya taşımayı amaçlayan ve bu doğrultuda farklı projeleri hayata geçiren İnegöl Belediyesi, “bilinçli üretim için bilinçli üretici” anlayışıyla düzenlediği bu fuar gezisiyle Dünya tarımının kalbinin attığı merkezle İnegöllü çiftçileri buluşturdu. Gerçekleştirilen fuar gezisiyle İnegöllü üreticiler fuardaki farklı tarım teknolojileri ve tarımsal mekanizasyon aletlerini yakinen görme fırsatı buldular.

KIRSALI KALKINMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Tarım alanında son teknolojik gelişmelerin görülmesine ve sektör temsilcileriyle birebir temas kurulmasına vesile olan fuar gezisi hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl’ün Mobilyası, Köftesi, Oylat Kaplıcaları ve doğal güzellikleri gibi turizm değerlerinin yanında özellikle son yıllarda tarımının da yerini aldığını söyledi. Taban, “Her zaman söylüyoruz. İnegöl bir sanayi şehri olduğu kadar aynı zamanda bir tarım şehri. Gerek meyve üreticiliği, gerek fidancılık, gerek ayçekirdeği ve gerekse çöğür üretimiyle hem ülkemizde hem de dünya çapında tercih edilen bir markadır. Tarım sektöründe güzel bir başarı yakalayan İnegöl Tarımının daha da gelişebilmesi, çiftçimizin ve tarım yatırımları yapan müteşebbis esnafımızın daha donanımlı olması adına, teknoloji ve yenilikleri daha yakından takip edebilmesi için bizlerde yaptığımız projelerle kendilerine destek oluyoruz” dedi.

TARIM SEKTÖRÜNÜN GELİŞMELERİNİ İZMİR FUARINDA İNCELEDİLER

Tarımsal verimliliğin artırılması ve İnegöl’ün bu alanda hak ettiği yere gelmesi noktasında her geçen gün sektörün bu alanda yeni açılımlara yöneldiğine yakinen şahit olduklarını da belirten Başkan Taban, “Özellikle teknolojik veriler ışığında yürütülen tarımsal faaliyetlerin şehrimizin tarım değerini yükseltmesi açısından önemli olduğunu düşünmekteyiz. Bu kapsamda sektörün yenilikçi yapısını görmek adına İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz İbrahim Ekren ve Muhtarlar Derneği Başkanımız Sami Çakmak’ın da yer aldığı 46 kişilik heyet ile birlikte 15. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na bir gezi düzenledik. Fuarda sektör temsilcileri, farklı tarımsal üretim teknikleri, farklı tarım aletleri ve tarımsal mekanizasyon ürünleri, yeni tarım ilaçları ve ilaçlama mekanizmaları, süt ve hayvancılık teçhizatları ve sulama ambalajlama ve seracılık uygulamaları gibi tarımsal üretimle ilgili birçok uygulamayı görme fırsatına kavuştular. Bu gezinin hem ilçe tarımımızın gelişimine hem de tarım sektöründeki son teknolojilerin uygulanabilirliği açısından faydalı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Fuar gezisine katılan çiftçiler ise organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirerek İnegöl Belediyesine tarım sektörüne verdiği destekler için teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim