İnegöllü Kaymakam Furkan Alpay Aydın’ın Sultanhisar ilçesine kaymakam olarak atandı.

09 Kasım 2019 tarihinde uygulanan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavında Türkiye 2.si olan İnegöllü Kaymakam Furkan Alpay’ın stajını tamamlamasının ardından ataması gerçekleşti.

İnegöllü Kaymakam Furkan Alpay Aydın’ın Sultanhisar ilçesine kaymakam olarak atandı.

FURKAN ALPAY KİMDİR?

Kaymakam Furkan Alpay, 1995 yılında Erzurum’un İspir ilçesinde doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Bursa’nın İnegöl ilçesinde tamamladı. 2019 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye bölümünden, not ortalaması bazında birincilikle mezun oldu.

Aynı yıl İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Kaymakam Adaylığı sınavını kazanan Kaymakam Furkan Alpay, Bursa Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Kaymakam Refikliği Stajlarını Akçakoca ve Bulancak ilçelerinde, Mülkiye Müfettişi Refakatindeki Teftiş Stajlarını ise Giresun ve Adana illerinde tamamladı.

Furkan Alpay eğitimine Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Kamu Ekonomisi yüksek lisans programıyla devam etmektedir.

02.02.2021 tarihli İçişleri Bakanlığı onayı ile İlçemiz Kaymakamlığına vekaleten atanan Furkan Alpay, İlçemizdeki görevine 08.02.2021 tarihinde başlamıştır.

Editör: TE Bilişim