İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından “3 Avrupa Ülkesinde Palyatif Bakım Stajındayız” isimli proje kapsamında İspanya’nın Malaga şehrinde eğitim gezisi düzenlendi.

Gezi hakkında açıklama yapan İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü H.Avni Okumuş, “Okulumuz öğrencileri Erasmus + Programı kapsamında yeniden Avrupa’da. Okulumuzda gelenek haline gelen Avrupa eğitim gezilerine bir yenisini ekledik. “İnegöl Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri Bir Kez Daha Avrupa’da: 3 Avrupa Ülkesinde Palyatif Bakım Stajındayız” isimli projemiz kapsamında İspanya’nın Malaga şehrinde eğitim gezisi düzenlenmiştir. 19.02.2022-05.03.2022 tarihleri arasında yapılan 15 günlük eğitim gezisi ile öğrencilerimizin İspanya’daki sağlık sektörünü yakından inceleyerek bilgi ve becerilerini arttırmaları hedeflenmiştir. Malaga şehrinin “San Juan Hospital” hastanesinde bir öğretmen refakatinde altı öğrencimiz 15 günlük staj uygulaması yaparak, edindikleri bilgi ve deneyimleri okulumuz öğrencileri ile paylaşmaktadırlar” dedi.

AMACIMIZ ULUSLARARASI STANDARTLARDA SAĞLIKÇILAR YETİŞTİRMEK

Okumuş, “Sağlık sektöründe yaşanan gelişmeleri yerinde inceliyoruz. Avrupa’nın pek çok ülkesine yaptığımız eğitim gezileri ile öğrencilerimiz oradaki sağlık kuruluşlarında staj uygulaması yapmaktadır. Sağlık Hizmetleri Alanında verdiğimiz eğitimi, edindiğimiz bilgi ve deneyimlerle, uluslararası standartlara taşıyoruz. İspanya’nın Malaga Şehrinde 15 gün boyunca stajda öğrencilerin hafta içi her gün staj yaptıklarını kaydederek,  “Öğrencilerimiz bir yandan mesleki alanda tecrübe sahibi olurken diğer yandan mesai kavramı, çalışma düzeni, iletişim becerileri konularında önemli kazanımlar elde ettiler. Avrupa staj çalışmalarımıza Avusturya ve İtalya ülkeleri ile devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim