İnegöl Satranç Kulübü oyuncusu Zeynep Sönmez Türkiye Satranç Şampiyonasında Türkiye 4.sü oldu.

Türkiye satranç şampiyonası küçükler grup milli takım seçmeleri 27 Ağustos 3 Eylül tarihlerinde Konya’da gerçekleştirildi. Farklı yaş gruplarının mücadele ettiği turnuvaya toplam 1500 sporcu iştirak etti. İnegöl Satranç Kulübü 7 sporcu ile katıldığı turnuva katıldı. Kulüp sporcusu Zeynep Sönmez, geçen yıl elde ettiği derecesini bu yıl da koruyarak Türkiye 4.lüğü ile milli takım havuzundaki yerini korumuş oldu.

İnegöl Satranç Kulübü Başkanı Ersin Bahçeci yaptığı açıklamada; satranç sporunun öğrencilerin gelişim noktasında ki önemine değinerek, “Bu bağlamda ilçemizde bu aktiviteyi daha geniş kulvarlara taşımak adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstermeye devam ediyoruz” dedi.

Bahçeci, ayrıca çalışmalarında kendilerini yalnız bırakmayan İSKO A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Konukoğlu’na ve İnegöl halkına teşekkür etti.

İnegöl Satranç Kulübü hocası ve Yönetim Kurulu Üyesi Temel Başol ise, ilçede tek olan kulüple ilgili yapılan çalışmaları değerlendirerek, 2017 yılında kurulan satranç kulübünde şu ana kadar 5-18 yaş arası bin civarında kişiye satranç eğitimi verdiklerini söyledi. Başol yerel ve ulusal baz da önemli başarılar kazanan İnegöl Satranç Kulübünde amaçlarının toplumda lider ve model olacak araştırmacı, kendine güvenen, planlı hareket eden sporcu bireyler yetiştirmek olduğunu ifade ederek, “Satranç ayrıca çocuklarda motivasyonu yükselten davranışların düzelmesine yardımcı olan özgüven ve katılımcılığı arttıran kolay öğrenilen ve her yaşa hicap eden bir spordur” dedi.

Temel Başol, “Bu sporun en büyük avantajının çocukların zekâ ve becerilerini geliştirirken, keyifli ve hoşça vakit geçirmelerini sağlamaktadır” diyerek, bu süreçte kendilerine destekte bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek ilce halkını İnegöl satranç kulübünün çalışmalarını takip edip aktivitelerinde yanlarında olmalarını istedi.

Editör: TE Bilişim