İnlife Magazin Dergisi’nin 26. sayısına kapak konuğu olan İnegölspor eski başkanlarından Kemer AVM Yönetim Kurulu Başkanı Cebrail Kemer birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şehrin en popüler dergisi sloganıyla basın yayıncılık alanında farklı bir soluk getiren İnlife Magazin Dergisi’nin 26. Sayısına Kapak konuğu olan İnegölspor eski başkanlarından Cebrail Kemer Tunahan Bayraktar’ın sorularına cevap verdi.

SİYASETİ DÜŞÜNMÜYORUM!

Siyaseti düşünüyor musunuz? Teklifler aldınız mı? Siyaseten bir hedefiniz var mı? sorusunu yanıtlayan Kemer; “Siyaset düşünmüyorum. Evet siyasi anlamda bazı teklifler aldım ama hiçbir zaman siyasetin bizzat içinde olmayı düşünmedim. Yapan arkadaşları da tebrik ederim. Başarılar dilerim. Her zaman destekçileri olurum ama fiilen siyaset yapmayı hiç hayal etmedim. Hem yaptığım işle alakalı olarak çarşıda esnafım. Dolayısıyla benim mağazama her türlü insan geliyor. Yalnızca bir tane oyum var götürüp sandıkta atıyorum. Evet tarafım, fikrim, zikrim, çizgim belli ama siyaset içerisinde hiç bulunmadım ve siyaset yapmayı da düşünmüyorum. Yapan arkadaşlara da başarılar diliyorum” diye cevap verdi.

İNEGÖLSPOR’UN BAŞARI ÖLÇÜSÜ ŞAMPİYONLUKTUR!

İnegölspor’da kısa bir başkanlık dönemi geçirdiniz. Yarım kalmış bir hikayeniz var mı? sorusunu cevaplayan Kemer; “İnegölspor’la ilgili yarım kalmış bir hikayem yok. İnegölspor benim hayalim. İnegölspor’un başarılı olacağını düşünüyorum. İnegölspor bu yıl belki ekonomik anlamda zorluklar yaşadı, bazı sıkıntılar yaşandı play-offlara kaldı. Bu bir başarı ama İnegölspor’un başarı ölçüsü şampiyonluk. Diğer yaşanmış her türlü başarı şampiyonluğun altındadır. Yani play-off’larda İnegölspor için bir anlam ifade etmiyor. Finalde bir anlam ifade etmiyor. İnegölspor’un özlemi, İnegöl halkının özlemi ŞAMPİYONLUK. Dolayısıyla evet bu yıl ki yönetimi başarılı buluyorum ama başarı ölçüsü şampiyonluk. Bu şehrin başarı ölçüsü şampiyonluk. İnegöl büyük bir şehir. Buradaki başarı ölçütü şampiyonluk olarak görüyorum. İnegölspor’la ilgili ilerde nasıl olur bilmiyorum ama İnegöl’le ilgili hayallerim arasında İnegölspor’u bir gün ŞAMPİYON yapmak gibi bir hayalim var. Yani bu 2. Ligden 1. Lige çıkmak olur, oradan süper lige çıkmak olur onu bilmiyorum. Bir gün İnegölspor’u şampiyon yapmak gibi bir hayalim, isteğim, hedefim var” DİYE yanıtladı.

İNEGÖLSPOR’U ŞAMPİYON YAPMAK GİBİ BİR HAYALİM VAR!

İnegölspora tekrar başkan olmanız durumunda başarı hedefiniz şampiyonluk mu olacak? Yönetim şekliniz nasıl olacak? sorusuna ise; “İnegölsporda en önemli şey idari yapılanma, yönetimsel yapılanma ve burada kim başkan olursa olsun eğer İnegöl belediye başkanının desteğini almadan kim gelirse gelsin başarılı olma şansı çok az. Biraz daha şansa kalıyor. Dolayısıyla şuanda belediye başkanımız Alper Taban’ın desteğini hangi yönetim gelirse gelsin İnegöl Belediyesi’nin desteğini alıp yola çıkarlarsa çok daha başarılı olabilirler. Bu ekonomik anlamdaki boyutundan bahsediyorum. Birde sportif boyutu var. Sportif boyutunda da istikrar, istikrar ve istikrar görüyorum. İnegölspor’la ilgili ilerde nasıl olur bilmiyorum ama İnegöl’le ilgili hayallerim arasında İnegölspor’u bir gün ŞAMPİYON yapmak gibi bir hayalim var. Yani bu 2. Ligten p1.lige çıkmak olur, oradan süper lige çıkmak olur onu bilmiyorum. Bir gün İnegölspor’u şampiyon yapmak gibi bir hayalim, isteğim, hedefim var. Yani gençlerle. Şampiyonluğun parayla olabileceğini düşünmüyorum. Parayla şampiyon olsaydı büyük şehirlerdeki takımlar hepsi her sene şampiyon olurdu ama öyle olmuyor. Mesela benim için olmazsa olmazlardan biri alt yapı. Genç bir nesil, genç bir nesil olmadan da başarının gelebileceğini düşünmüyorum. İnsanlar futbolu özellikle alt liglerde para için değil de forma için kendi için oynayacak arkadaşları gençleri bulup formayı vermemiz gerekiyor. Yani para için oynayan mı yoksa kendi için oynayan mı diye sorarsanız ben kendi için oynayan futbolcuyu tercih ederim. Yalnızca forma için oynayan futbolcu bulmak çok zor. Çünkü kendi için oynayanın bir hedefi vardır. Gideceği bir nokta vardır. O gitmek istediği noktaya o formayı alarak gidebilir. İnegöl şehri futbol şehri. Çoğu takım önceki yıllarda İnegöl’ü takip ederdi. Genç bir oyuncu almak istiyorsa İnegöl’den alırdı. Böyle bir misyonumuz vardı. Son yıllarda bu misyonumuz kayboldu. Bu misyonu tekrar sağlamamız gerektiğini düşünüyorum ve gençleri bulup istikrarlı şekilde 2 yıl, 3 yıl, 4 yıl oynattığımız takdirde şampiyonluğun gelmeme şansı yok. Kesinlikle İnegölspor bir gün muhakkak şampiyon olacaktır. Çünkü bu şehir buna layık“ diye cevapladı.

Röportajın tamamını okumak için, www.akilfikir.com adresinden İnlife Magazin’e kurye dahil hiçbir ücret ödemeden abone olabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim