Geçtiğimiz Haziran ayında gündeme getirdiğimiz İnegöl Belediyesinin kurucu Belediye Başkanı Sadıkaze Süleyman Ağa’nın mezarının içler acısı durumuna İnegöl Belediyesi sessiz kalmadı. Harekete geçen Belediye kabristanda bakım gerçekleştirdi.

İnegöl Belediyesi’nin kurucu belediye başkanı ve 1870 ile 1903 yılları arasında 3 kez göreve gelen toplamda 15 sene görev yapan Sadıkaze Süleyman Ağa’nın mezarı İnegöl’ün en eski mezarlıklarından biri olan Orhaniye Mezarlığı’nda. 26 Haziran 1914 senesinde hayatını kaybeden Sadıkzade Süleyman Ağa’nın mezarı aradan geçen 105 yılda harap oldu. Mezar taşının kırıldığı mezarın hemen yanında ise 7 Şubat 1913 yılında vefat eden eşi Hacı Fatma Hanım yer almakta.

OSMANLICA YAZIYOR

Hacı Sadıkzade Süleyman Ağa’nın kırılan mezar taşında Osmanlıca “Huve’l – Hayyu’l – Baki Akibet – i hak olur insan ne kadar çok yaşasa. Yalnız  ömür ebedhane  eserdir o kalır. Ne Süleymanlar ölür böylece bir nam ve eser. Yalnız Mescid-i Aksa bırakanlar ün alır… beldeden Sadıkzade Süleyman Ağanın ruhuna Fatiha” ifadeleri yer almakta.

DÜZENLEME YAPILDI

Öte yandan İnegöl Belediyesi ekipleri mezarlığın bulunduğu bölgede düzenleme gerçekleştirdi. Mezarlar mermerler ile onarıldı.

MEZARTAŞLARI ONARILDI

Mezarlık içerisinde bulunan tarihi mezar taşları belediye ekipleri tarafından onarılarak, İnegöl Belediyesi kurucu belediye başkanı Sadıkaze Süleyman Ağa ve ailesinin mezarlarına sahip çıkıldı.

Editör: TE Bilişim