İnegöl Halk Otobüslerinde Bursakart’a geçilmesinin ardından geçiş sürecinin Ekim ayında tamamlanacağı açıklandı.

İNULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bayram yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Büyük bir heyecanla başlayan 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı'nın ülkemiz, çocuklarımız, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve tüm vatandaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ederim. Bizler tüm şoför arkadaşlarımızla birlikte yeni döneme hazırız. Vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin sağlığı için çalışanlarımızın aşılanmaları konusunda kesinlikle taviz vermiyoruz. Araçlarımızda dezenfekte işlemleri zaten yapılıyordu artık daha çok yapılacak. Maskesiz kesinlikle yolcu alınmayacak.  Salgına karşı her türlü önlemleri alarak hizmet vermeye devam edeceğiz. Tüm yolcularımız,  otobüslerimizden güvenle faydalanabilirler. Onların sağlığı bizim sağlımızdır. Bu konuda taviz vermeden eğitim öğretim yılını en iyi şekilde geçireceğimize inanıyorum. “

 “BursaKart’a geçişlerimiz de tüm hızıyla devam etmektedir geçiş süreciyle alakalı olarak vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda da hafta içi ve hafta sonu çalışma saatlerin de düzenlemeler yapıldı. Geçiş sürecinde yeni çalışma saatlerimiz Hafta içi : Sabah 08:30 Akşam 19:00 Hafta Sonu Cumartesi Pazar Günleri Sabah 10:00 Akşam 17:00 Olarak düzenlenmiştir.”

"Son tarih olarak Ekim ayına kadar vatandaşlarımızın kart geçişlerini tamamlamaları gerekmektedir. Örgün eğitim alan öğrencilerimiz için Öğrenci kartı başvurusun da istenen evraklar 1 adet vesikalık fotoğraf(son 6 ayda çekilmiş olmalı) ve nüfus cüzdanı. 60 yaş ve 65 yaş ve üzeri kart başvurusu yapacak olan vatandaşlarımızdan istenen evraklar da yine 1 adet vesikalık fotoğraf(son 6 ayda çekilmiş olacak)ve nüfus cüzdanı. Öğretmen kartı çıkartmak isteyen vatandaşlarımızdan istenen evraklar ise MEB öğretmen kartı,1 adet vesikalık fotoğraf son 6 içerisinde çekilmiş olacak)ve nüfus cüzdanı. Engelli kartı çıkartacak olan vatandaşlarımızdan istenen evraklar; Engelli raporu aslı,1 adet vesikalık fotoğraf(son 6 ay içerisin de çekilmiş olacak). Açık öğretim lisesi veya fakültesin de okuyan öğrenciler için istenen evraklar; Okudukları kurumdan alacak oldukları öğrenci belgesi, SGK tescil hizmet dökümü barkodlu belge (e devletten alınabilir)1 adet vesikalık fotoğraf(son 6 ay içerisin de çekilmiş olacak). Tam kart kullanan vatandaşlarımız ise hem İNULAŞ’dan hem de dolum yapan bayilerimizden hem de AVM karşısı somuncu baba ekmek fırını önünde bulunan dolum makinasından ve Atatürk bulvarı hükümet konağı önünde bulunan durağımızda ki dolum makinasından tam kart teminini sağlayabilirler. Geçiş sürecinin Ekim ayın da biteceğini hatırlatarak herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermelerini rica eder, sağlıklı günler dilerim."

Editör: TE Bilişim