İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, İşletme Kayıt Belgesi olmayan gıda ve yem işletmelerini uyararak, bu belge için son tarihin 31 Aralık 2015 olduğunu bildirdi.

Müdür Mahmut Doğru yaptığı açıklamada, “5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereği, hayvansal gıda üreten işyeri sahipleri faaliyete geçmeden önce Onay Belgesi ile bitkisel gıda üreten, hayvansal ve bitkisel gıdayı perakende satan işyeri sahipleri ise, faaliyetleri ile ilgili İşletme Kayıt Belgesini Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden almaları gerekmektedir. Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik gereği, 17 Aralık 2011 tarihinden önce Çalışma İzni ve Gıda Sicili Belgesi, Kayıt Belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge almış ve halen faaliyet gösteren kayıt kapsamındaki gıda işletmeleri, bu belgelerini 31 Aralık 2015 tarihine kadar yenilemeleri gerekmektedir” dedi.

İşletme Kayıt Belgesi olmayan gıda ve yem işletmelerini için son tarihin 31 Aralık 2015 olduğunu ifade eden Doğru, “Gıda satışı yapan market, manav, kasap, şarküteri, balıkçı, kuruyemiş, aktar, pazarcı, büfe, toptancı, halci veya toplu tüketime sunan lokanta, fast-food, kafe, bar, kahvehane, çay ocağı, kantin, yemekhane ile gıda ambalajı üreten /satan işyeri sahiplerinin; en geç 31 Aralık 2015 tarihine kadar İlçe Müdürlüğümüze müracaat ederek İşletme Kayıt Belgelerini almaları gerekmektedir. 5996 Sayılı Kanun gereği yapılacak denetimlerde 2015 yılı rakamlarına Onay Belgesi almadan faaliyet gösteren hayvansal gıda işyerlerine göre 3 bin 304 TL, İşletme Kayıt Belgesi almadan faaliyet gösteren bitkisel gıda üretimi yapan işyerlerine 2 bin 660 TL ve perakende gıda işletmecilerine bin 329 TL idari para cezası uygulanacaktır. İşyeri sahiplerinin mağduriyet yaşamaması için en geç 31 Aralık 2015 tarihine kadar ilçe müdürlüğümüze başvurması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim