İstaş Kentaş Ortaokulu 2022 yılında Müzik Öğretmeni Nazlı Ağdık’ın e-Twinning platformunda 2 projede kuruculuğunu üstlendiği, 2 projede ise ortak olarak dahil olduğu projelerle Kalite Etiketi başvurularına hazırlanıyor.

Projeler hakkında detaylı bilgi veren Müzik Öğretmeni Nazlı Ağdık, “Kuruculuğunu üstlendiğim 5 Vakit 5 Makam 5 Şifa projemizde Eylül ayında çalışmalara başladık. Bu projemizde günlük hayatımızda günde 5 vakit dinlediğimiz Ezanlarımızın makamlarının insan sağlığı üzerine etkileri ile ilgili araştırma ve çalışmalar yaptık. Yaygınlaştırma Webinarlarında alanında uzman Profesörleri konuk aldık. Projeye yurtdışından dahil olan Azerbaycan ve Ürdün ortakları da proje çalışmalarında aktif rol üstlendiler. Ortak üye olarak dahil olduğum Şehrimizin Etnik Müziği projemizi Şubat ayında bitirdik. Projeye yurtdışından ortak olarak dahil olan Makedonya, İtalya, Polonya, İspanya, Azerbaycan ve Romanya ile okulumuzun proje ekibinde yer alan öğrenciler iletişim kurarak o ülkelerin Etnik Müziklerini öğrenme imkanı buldular. Aynı zamanda İstaş Kentaş Ortaokulu proje ekibinde yer alan öğrenciler de  İnegöl’ümüzün hem Etnik Müziğini hem de birçok gelenek göreneğini ortak ülkelerdeki öğrencilere aktardılar. Şehrimizin hem Müzik hem de kültürel olarak tanıtımını yaptık.” ifadelerini kullandı.

Diğer projeleri hakkında da bilgi veren Nazlı Ağdık, “Yine kuruculuğunu üstlendiğim Healing with Music and Nature/He-Man isimli projemizde süreç boyunca pandemi sebebiyle yüz yüze eğitime verilen uzun aradan sonra artış gösteren öğrenci davranış problemlerini ele alarak, yapılan akademik araştırmaların sonuçlarına göre sanat ve doğanın iyileştirici gücünü kullandık. Yurtdışından Macaristan ve İspanya’nın ortak olarak dahil olduğu projemizi, daha geniş çaplı ve uzun vadeli bir planlama çerçevesinde Erasmus KA122 projesi olarakta başvurusuna hazırlanıyoruz.” dedi. Ortak olarak dahil oldukları  Bilim Kadınlarıyla Tanışın! projesinde ise “Projede anket sonucu seçilen Bilim Kadınları ve bilimde yön verdikleri alanlar ile hayatlarını farklı Web 2.0 araçları kullanarak öğrenen öğrenciler, işbirliği ve ortak ürünlerle de farklı ürünler ortaya çıkardılar.” dedi.

Ayrıca Nazlı Ağdık 4 ayrı projede yer alan öğrencilerin Web 2.0 araçları, dil ve iletişim becerileri, kültürel etkileşim ve yeteneklerinin farkına vararak bunları olumlu yönde kullanma gibi bir çok kazanım elde ettiklerini vurguladı.

Editör: TE Bilişim