Ege Bölgesi’nin öne çıkan şehri İzmir’in ismini son zamanlarda daha sık duyuyoruz.

Sahil bandındaki konumu, yatırım, ulaşım ve kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiği şehir konut fiyat artışıyla adından söz ettiriyor. 4 milyonu aşan nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık üçüncü şehri olan İzmir, hızla göç alarak prim değerini artırıyor. Göç alması, yeni projelerin artması ve denize kıyısı olması İzmir’de konut fiyat artışının başlıca nedenleri arasında yer alıyor. İzmir satılık daire fiyatları ise emlak yatırımı yapmak isteyenlerin ilgi odağında. Peki, İzmir satılık daire fiyatları ne kadar? İşte İzmir konut piyasasına dair önemli bilgiler…

İzmir satılık daire fiyatları ne kadar?

Satılık ve kiralık alternatifinin fazla olduğu İzmir’de farklı konut tipleri bulmak mümkün. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Temmuz verilerine göre verilerine göre, İzmir’de ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 857 TL oldu. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda İzmir satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 214 bin 272 TL, maksimum 357 bin 100 TL arasında değişiklik gösteriyor. Şehirde ortalama konut satış fiyatı 285 bin 696 TL olarak ölçümleniyor. 

İzmir kiralık daire fiyatları ne kadar?

İzmir’de öğrenci sayısının fazla olması kiralık daire talebini artırıyor. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Temmuz verilerine göre, İzmir’de ortalama 100 metrekarelik bir dairenin kira fiyatı, en düşük 923TL, en yüksek 1.539 TL arasında gösterilirken, ortalama kira fiyatı 1.231 TL olarak belirtiliyor.  İzmir’de konut yatırım geri dönüş süresi 19 yıl olarak hesaplanıyor.

Konak’ta satılık konut fiyatları artıyor!

İzmir satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip ilçe Konak oldu. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Temmuz verilerine, Konak satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.93 artış gösterdi. Konak ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 620 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi, bir başka deyişle amortisman süresi 17 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Konak’ta satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 196 bin 532 TL ile 327 bin 600 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Editör: TE Bilişim