Terziler Odası ile İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası İnegöl Kadın Girişimciler Kooperatifi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Terziler Odasında düzenlenen protokol öncesinde bir açıklama yapan Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, “İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası İnegöl Kadın Girişimciler Kooperatifinin kurmuş olduğu bir işyerinde çalıştırılmak üzere bayan işçi ve kesimci aranıyor. Burada çalışanların tamamı bayan. Sigorta, servis, kalifiye elemana göre maaşı veriliyor. Kooperatif Başkanımız tekstil bölümü için odamızdan destek istedi. Bizde bu konuyla alakalı ortak bir çalışma yapalım istedik. İnegöl’de erkeklerle aynı ortamda çalışmak istemeyen bayanlarımızda olabiliyor. Burada sadece bayan çalışanlar olduğu için bize kalifiyeli elemanlar lazım dediler. Protokol imzalamak istediklerini söylediler. Bizde bugün bu amaçla bir araya geldik. İnşallah İnegöl’deki bayanlar bu konuya duyarlı olurlar. Kendilerine de iş imkanı sağlanmış olur” dedi.

İnegöl Kadın Girişimciler Kooperatifi (KAGİKOOP) Başkanı Enerjin Baloğlu ise, “Kooperatif olarak öncelikle Terziler Odası Başkanımızın bize verdiği destek için teşekkür ederim. Amacımız İnegöl’de kadın istihdamının arttıracak çalışmalarda bulunmak. Bu faaliyetleri yürütürken kurduğumuz bu kooperatifte şuan da dikiş ve kesim konusunda yetenekleri olan, bir miktarda olsa tecrübeye sahip kadınlarla bir arada olmaya çabalıyoruz. Kozluca yolunda kurduğumuz kooperatifimizde özellikle ev tekstili konusunda üretim faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu noktada bizimle olmak isteyen çalışma arkadaşlarımızı başvuruları için bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim