İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği´ne bağlı ekipler tarafından motosiklet sürücülerine yönelik yapılan denetimlerde, kask takmadıkları görülen sürücülere ceza yağarken, Kask kullanan sürücüler ise polis ekiplerince tebrik edildi.

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri, yaz aylarında kullanımı daha da artan motosiklet sürücülerine yönelik ehliyet ve kask uygulaması yaptı. İnegöl Kent Müzesi önünde yapılan uygulamada, polis ekipleri yoldan geçen motosikletleri durdurdu. Yapılan incelemede sürücülerin tamamına yakınının ehliyet sahibi olduğu tespit edilirken, kask kullanma zorunluluğuna uyulmadığı görüldü. Uygulama süresi boyunca toplam 8 sürücüye kask takmadıklarından dolayı 88´er lira cezai işlem uygulandı. Denetimlerde kask taktığı görülen sürücüler ise tebrik edildi.

Motosiklet sürücülerinin karıştığı ölümlü veya yaralanmalı trafik kazaları incelendiğinde, sürücülerin birçoğunun koruma başlığı kullanmadıklarının görüldüğünü ifade eden yetkililer, “Yapılan araştırmalarda kaskın, darbeleri emdiği ve dağıttığı, ciddi kafa yaralanmalarını önlediği, nesnelerin doğrudan kafa ile temasını engellediği ve ölümcül kafa yaralanmalarını yüzde 60 ile 75 arasında azalttığı tespit edildi. Kask kullanmayanlar, kullananlarla karşılaştırıldığında ise 2 ile 5 kat daha fazla ölümcül kafa travmasına, 1,5 kat daha fazla hastaneye yatış gerektiren yaralanmalara maruz kaldıkları görüldü. Bu bakımdan motosiklet sürücülerinin kasksız yola çıkmamalarını öneriyoruz” denildi.

Editör: TE Bilişim