Kaymakam Eren Arslan başkanlığında İnegöl’deki muhtarlar, İnegöl’de bulunan kurum amirleri ile bir araya geldi.

Aylık olarak gerçekleşen programda muhtarlar mahallelerindeki problemleri yetkililer aktarıyor.

Programda konuşan Yeni Mahalle Muhtarı Balabey Gürler “Mahallemizde bulunan sağlık ocağındaki otlar çok uzadı bu konuda otların kesilmesi ile alakalı belediyemiz ile görüştük. Bizim sorumluluğumuzda değil ilçe sağlık müdürlüğü yapması gerekiyor denildi.  Bu konuda yetkililerden destek bekliyorum”

Mahallelerinde lise olmadığını bu yüzden öğrencilerin mağdur olduğunu belirten Gürler, “Alanyurt bölgesindeki öğrenciler İnegöl’deki bazı bölgelerdeki liselere gitmek zorunda kalıyor” dedi.

Lise konusundaki soruna cevap veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, “Bölgemizde bir imam hatip lisesi ve Anadolu lisesi bulunmakta. Alanyurt bölgesinde yaşadığımız sıkıntı doğrudur, bölgede 8 dönümlük okul alanımız var. Ancak kamulaştırma yapılmadığı için bölgede bir işlem yapamıyoruz” dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ ŞİKAYETÇİ

Mahmudiye Mahalle Muhtarı Adnan Ordu ise alt yapı çalışmalarından dolayı mahalleli şikayetlerde bulunduğunu ifade ederek “Çalışmalardan dolayı mahalle sakinler toza maruz kalıyor. Yetkili birimler ile görüşmeler sağladığımızda da doğru dürüst cevap alamıyoruz cevap aldığımız da ise bir iki kere sulama aracı gönderiyorlar. Sürekli yollarda sulama yapsalar halktan tepki almayız bu konuda sürekli tepki alıyoruz. “ dedi.

HATTIN UZAMASINDAN DOLAYI SULAMADA AKSAKLIKLAR YAŞANIYOR

Soruna cevap veren BUSKİ yetkilisi ise, “Her gün metrajım 600 metre artıyor.  Bugün 1 km olan hattım yarın 2 km oluyor. Aslında tankerler sürekli dolaşıyor ama metraj arttığı için sulama süresi de artıyor. Yaz olması ve havaların sıcak olmasından dolayı suladığımız yer yarım saat sonra eski yerine dönüyor. Tanker sayısını arttırmak, bunun ile alakalı görüşmelerimiz devam ediyor ” dedi.

Editör: TE Bilişim