Hikmet Şahin Kültürparkı içinde temeli kazılan ve park içinde yapımına başlanacak olan yeni kaymakamlık lojmanına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Siyasi partilerden gelen tepkilere bir yenisi de CHP'den eklendi. İnegöl Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Sekreteri Bengül Kavlan yaptığı açıklamada yeni lojman yerini sert sözlerle eleştirdi.

İşte Kavlan'ın o açıklaması;

"İnegöl'de çıkan haberlere göre, Kaymakamlık  Lojman binasının İnegöl’ümüzün Kültürpark içerisinde bir alana yapılmaya başlandığını öğrendik Yaptığımız araştırmada maalesef parkın içine 350 m2 inşaat alanı olan bir kaymakamlık lojmanı yapılmaya başlanmış.

Eski devlet hastanesi yerine yapılan  ‘Belediye Sarayı’ inşaatı bitirilmezken yaptığımız haklı eleştirilerden ders alınmamış olacak ki;  yine aynı hata yapılıyor. İnegöl halkının özellikle dar kesimli vatandaşların tek nefes aldığı, merkezde yürüme mesafesinde tek yeşil alan kalan Kültürparkın içine hangi gerekçe mantık ve akıl ile bir lojman, hem de kaymakamlık lojmanı yapıldığını anlamıyoruz. Kimsenin de anlaması beklenemez.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu tarz  yeni projeleri, tesisleri, binaları artık yeni İnegöl bölgesine yapılması, şehrin merkezinde vatandaşlara nefes alacak yeşil alanlar bırakılması gerektiğini düşünüyoruz.

 Her gün büyüyen gelişen İnegöl’ün,  kamu kurumlarını bir noktaya toplayıp şehrimize daha gelişmiş, modern bir görünüm verelim derken,  siz kocaman bir Belediye Sarayı inşaatını getirip şehrin meydanına ucube gibi dikmek ile uğraşırken, İnegöl Devlet Hastanesi için yapmış olduğumuz eleştirilerde ne kadar haklı olduğumuz da ortadayken,  yaşadığımız şehrimizde ki yapılmak istenen bu lojman inşaatı bir an önce durdurulmalıdır.

Bizler yapılacak olan kaymakamlık lojmanına karşı değiliz. Bu binanın kesinlikle bir ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Mevcut yerinin değişmesi gerektiğini bu binanın çok merkezde ve çok eski olduğunu da görüyoruz. Lojmanın bir ailenin standartlarına uygun abartıya kaçmayacak şekilde,  yeniden başka bir yere inşa edilmesi doğru olandır.

Ancak bu yer Kültür Park değildir. Temelinin kazı aşamasında olan bu lojman inşaatından bir an önce vazgeçilmesi lojman için yer seçimi yapılırken tüm vatandaşlarımızın, ortak, sosyal ve kültürel alanı olan bir parkın içinin seçilmesi büyük bir hata olduğunu  görmenizi istiyoruz.

Ülkemizde bir çok noktada çıkan yangınlarda yok olan ormanlarımız, sessiz canlılarımız varken, Ciğerlerimiz yanıyor iken, şehrimizdeki vatandaşlarımızın tek nefes aldığı, her yıl  Kültür Festivallerinin yapılacağı merkezdeki tek yeşil alanımızı yok etmeye hakkınız yoktur.

Biz yaptık oldu mantığından bir an önce vazgeçin. "

Editör: TE Bilişim