İnegöl Belediyesinin, Büyükşehir Belediyesi yasası çerçevesinde köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine hizmetleri sürüyor. Yapım çalışmaları tamamlanan Sarıpınar, Karagölet, Gündüzlü, Yenice köy ve Hacıkara mahallelerindeki çocuk parkları hizmete açıldı.

Parkların açılış törenine katılan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit,”Merkez ya da kırsal ayrım yapmadan şehrimizin dört bir yanını ihya etmeye yönelik çalışmalarımıza her gün yeni bir proje ekleyerek daha yaşanabilir bir İnegöl için çalışıyoruz. Büyükşehir Yasasının ardından belediyemiz bünyesine katılan kırsal mahallelerimizin eksiklerini gidermek adına hızlı bir çalışma temposuna girdik. Bu kapsamda öncelikle acil ihtiyaçlar olmak üzere yollar, köprüler, arazi yolları tesviyesi, futbol sahaları, köy meydanları, camii bahçe düzenlemeleri, gibi pek çok projeyi hayata geçirdik” dedi.

“Belediye olarak kırsal mahalleleri kalkındırmak adına çalışmalarımızı belirli bir plan doğrultusunda yapmaya devam ederek, kırsal mahallerimizi şehir standartlarına ulaştırmayı amaçlıyoruz” diyen Yiğit, “Bu manada bugün 5 kırsal mahallemizde yapımı tamamlanan çocuk parklarımızın açılışını yapmak üzere bir aradayız. Çocuk parkları tamamlanan mahallelerimiz Sarıpınar, Karagölet, Gündüzlü, Yenice köy, Hacıkara´dır. Parklarımızın yapıldığı her bir mahallemize oyun gurubu, tahterevalli, piknik masası ve çöp kovalarının montajı tamamlanmıştır. Park alanlarının etrafı bordür taşı ile çevrilerek kum zemin uygulaması yapılmıştır. Yapılan çocuk parklarımızın her birinin maliyeti 20 bin TL´dir. Diğer kırsal mahallelerimizde park çalışmalarımız şu an devam ediyor, en kısa sürede onların da açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Çalışmalarımızın mahallelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim