Türk Kızılay İnegöl Şubesi tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim programı dernek merkezinde gerçekleştirildi. Sosyolog ve Aile Danışmanı Tuğba Udül ile Çocuk Gelişi Uzmanı Yasemin Udül sahada aktif olarak görev alan Kızılay görevlileri ve gönüllülerine aile durum tespit ziyaretlerinde karşılaşabileceklerini zorluklara ilişkin çözüm yolları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Türk Kızılay İnegöl Şubesi eğitim salonunda gerçekleşen programa yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları ve gönüllüler katıldı. Sosyolog ve Aile Danışmanı Tuğba Udül ile Çocuk Gelişi Uzmanı Yasemin Udül tarafından verilen eğitimde Kızılay’a yapılan başvuruların yerinde tespit edilmesi için gerçekleştirilen aile ziyaretlerinde yaşanabilecek olası sorunlar ve çözüm yollarına ilişkin eğitim verildi.

Eğitime ilişkin açıklamalarda bulunan Türk Kızılay İnegöl Şube Başkanı Varol Yılmaz, verimli bir eğitim geçirdiklerini kaydetti.

153 yıldır başta Türk halkı olmak üzere tüm insanlığa yardım eli uzattıklarını ifade eden Yılmaz, “Türk Kızılay’ı her türlü afet durumunda insanlığın hizmetinde olan bir kuruluştur. Ayrıca ihtiyaç sahibi ailelere de yardım elini uzatmaktadır. Bu bağlamda bize yapılan yardım başvurularını yerinde incelemek ve tespit etmek için zaman zaman aile ziyaretlerimiz olmaktadır. Bu ziyaretlerde karşımıza hiç beklemediğimiz bazı sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Biz de bu sorunların giderilmesinde ailelerimize daha profesyonel destek vermek adına uzmanlarımızdan eğitim almayı uygun gördük. Kendileri de sağ olsunlar bizleri kırmayarak talep ettiğimiz eğitimleri bizlere verdiler. Şahsım ve kurumum adına kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim