İnegöl Adliye Sarayında görevli hakim ve savcılar için Türkiye’de bir ilk olan MÜSİAD İnegöl Şubesi tarafından yapılacak lojman projesinin tanıtımı yapıldı.

RESMİ OLARAK PROJEYE BAŞLIYORUZ

Dün projenin tanıtım toplantısı MÜSİAD İnegöl Şubesinde yapıldı. Burada konuşan Şube Başkanı Mehmet Döngel, MÜSİAD’ın kuruluşundan bu yana devlet ile milletin yanında olduğunu söyledi. Adliyedeki görevli hakim ve savcılar için lojman yapacaklarını aktaran Döngel, “Bu MÜSİAD’ın devletinin ve milletinin yanında olduğunu gösteriyor. Resmi olarak projeye başlıyoruz. Yeniceköy’de yapılacak lojman, 2 bloktan oluşacak. Her iki bloğun toplam kapalı inşaat alanı 6 bin 251 metre kare. Ayrıca bin 110 metre kare açık otopark, 700 metre kare yeşil alana sahiptir. 20 dairelik A blokta daireler 3+1 olacak. B blokta ise 8 daire 2+1, 8 daire de 4+1 olacak. A bloğun toplam inşaat alanı 3 bin 339 metre kare, B loğun inşaat alanı 2 bin 912 metre karedir” dedi.

TÜRKİYE’DE DEVLET VE ÖZEL TEŞEBBÜS TARAFINDAN YAPILAN İLK ÇALIŞMALARDAN BİR TANESİ

Lojmanların yapımı için kurulan Yenice Koza Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Şimşek, “Kooperatif olarak Adalet Bakanlığına lojman yapım işini üstlendik. İhale süreci tamamlanmış olup proje ruhsat aşamasına geldi. Bu projede Adalet Bakanlığının 36 dairelik lojmanı yapılacaktır. Kooperatifimize kalan daire ise 64 dairedir. Toplamda 100 dairelik bir proje. Türkiye’de devlet ve özel teşebbüs tarafından yapılan ilk çalışmalardan bir tanesi. Bu projenin altından başarılı bir şekilde çıkmayı hedefliyoruz. Projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

İNEGÖL’E ÖNEMLİ BİR PROJE KAZANDIRACAĞIZ

Lojman yapımıyla alakalı girişimlerinin 2 yıldır devam ettiğini belirten Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, “Kamu ve özel sektörün bir araya gelmesiyle Adliye Lojmanı yapılacak. Süreci son noktaya getirdik. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Projenin ihale sürecini Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yürüttü. MÜSİAD İnegöl Şubesinin devreye girmesiyle kamu yararı gözetildi. Ekim ayı başında projenin temeli atılacak. 2 yılda lojmanları İnegöl’e kazandırmış olacağız. İnegöl tüm paydaşları bir araya getirilerek, bu proje hayata geçirildi. El birliğiyle kamu yararı gözetilerek bu süreci sonuçlandırdık. Toplamda 36 daire. Kat karşılığı yöntemiyle ihale edildiği için kamuya bir yük getirmiyoruz. Böyle önemli bir projeyi İnegöl’e kazandırmış olacağız.” dedi.

Editör: TE Bilişim