Ev sahibi tarafından kapı dışarı atılan ve bütçelerine uygun ev bulamadıkları için boş bir arsada barakada yaşayan 6 çocuklu aileye İnegöl sahip çıktı. İnegöl Belediyesi’nin konteyner ev sözü vermesinin ardından çok sayıda vatandaş aileye destek olmak için gazetemizi telefon yağmuruna tuttu. Bu arada İnegöl Kafkas Sosyal Yardımlaşma Derneği, konteyner evin teslim edilmesinin ardından ev eşyalarını karşılamaya karar verdi.

İnegöl Kafkas Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Şentürk, barakada yaşam mücadelesi veren aileyi ziyaret ederek, ayni ve nakdi yardımda bulundu.

6 çocuk annesi Aysel Ilgar ile görüşen İnegöl Kafkas Sosyal Yardımlaşma Derneği yöneticileri, gıda, giyim, kışlık yakacak, ev eşyası ve nakdi anlamda yardımlar yapan derneğin her türlü yanlarında olacağını söyledi.

Dernek Başkanı Osman Şentürk, “İnegöl Belediyesi’nin konteyner ev sağlayacağı haberini almak bizleri mutlu etti. Bu arada ailenin geçici olarak yine belediye tarafından bir otele yerleştirildiğini de öğrendik. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bir teşekkürü de İnegöllü hayırseverlerimize yapıyoruz. Ailenin yaşadığı durumu anlatan haberin Yıldırım Gazetesi’nde yayınlanmasının ardından çok sayıda vatandaş yardım yapmak istemiş. İnegöl bu konuda çok hassas. Bizde dernek olarak ailemizin yanında yer alacağız” diye konuştu.

Ayşe Ilgar ise, “Kocam hasta, 6 çocuğumla kara kara düşünüyordum. 2 günde her şey değişmeye başladı. Dayanışma örneği gösteren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Başta sesimizin duyurulmasına sebep olan Ali ve Cemile Çakır çiftine, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’a, Yıldırım Gazetesine, Kafkas Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne ve İnegöllü hayırseverlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim