Hacı Sevim Yıldız Mesleki eğitim kampusu içerisinde eğitim ve öğretim hayatını sürdüren Mesleki Teknik Anadolu Lisesi-4 öğrencileri evlerinde ve okulda yaptıkları tatlıları Pandemi sürecinde görev alan sağlık çalışanlarına ikram ettiler.

Lisenin Yiyecek-İçecek Hizmetleri alan Öğretmenleri okulda, Öğrencileri ise evlerinde tatlılar yaptılar. Geleceğin aşçıları olan öğrenciler, ürettikleri ürünleri okullarına teslim ettiler. Tatlı yapımlarını amatör kameralarca kaydeden öğrencilerin videoları ilgi odağı oldu.

320 adet tatlı, Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru ve okul Müdürü Bülent Yıldız tarafından İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen'e takdim ettiler. Devlet Hastanesi yönetimi ise öğrencilerin ve öğretmenlerin yaptıkları tatlıları, sağlık çalışanlarına ikram ettiler. Başhekim Göçmen, okul yönetimine ve öğrencilere teşekkür etti.

Açıklama yapan Okul Müdürü Mesleki Bülent Yıldız, " Yaklaşık olarak 10 aydır tüm insanlık olarak yoğun bir savaş verdiğimiz covid-19 salgını sürecinden geçiyoruz. Bu savaşta cansiperane çalışan sağlık çalışanlarımıza minnet borcumuzu ifade edecek kelimeler bulmakta güçlük çekiyoruz. Bu savaşın en ön cephesinde savaşan, insanüstü bir çaba ile canlarımızı kurtarmaya çalışan savaşçılar Onlar. Verdiğimiz her kayıpla derinden üzülüyor, kurtarılan her birey için yürekten seviniyoruz. Ve biliyoruz ki,  canımız emin ellerde. Biliyoruz ki, bir can daha kaybetmemek için son ana kadar mücadele ediyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı Meslek Liseleri Öğretmen ve Öğrencileri, dezenfektan, maske, önlük gibi korucuyu ekipmanlarla salgının başından itibaren son derece hızlı bir şekilde sürece destek vermişlerdir. Okulumuzun Yiyecek-İçecek Hizmetleri alan öğretmenleri ve öğrencileri olarak İnegöl Devlet Hastanesi sağlık çalışanlarına yanlarında olduğumuzu hissettirmek, manevi olarak destek vermek istedik.  Öğretmenlerimizin hijyen kurallarına uyarak hazırladıkları tatlılar ile bir nebze de olsa yüzlerini güldürmek istedik.  İnegöl Devlet Hastanesinde akşam nöbetinde olan 300 sağlık çalışanı için “Yanınızdayız” demenin bir yolu oldu bizim için. Bu konuda bizimle işbirliği yapan İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali Doğru'ya, Başhekim Uzman Doktor Hayrettin Göçmen’e, İdari ve Mali İşler Müdürü Erkal Altaylı'ya, Müdür yardımcısı Kamil Saçkesen' e, Müdür Yardımcısı Mustafa Barbaros'a teşekkür ediyoruz. Bu projede emeği geçen Coğrafya Öğretmenimiz Canan Ünsal, Felsefe Öğretmenimiz Pınar Yıldız,  Alan Öğretmenlerimiz Avşar Çiftçi, Onur Tayşi, Evren Güneri, Kadri Tuncel'e ve evlerinden manevi olarak sizlere destek veren öğrencilerimize de teşekkür ediyoruz. Eğitim camiası olarak da, salgının başından bu yana Bakanımız Ziya Selçuk önderliğinde, bu olağanüstü şartlarda geleceğimiz olan evlatlarımızın eğitim-öğretim hayatının kesintisiz devam edebilmesi için  “önce sağlık” diyerek uzaktan eğitim sürecini maksimum çaba ile yürütmekteyiz. Eğitimin her kademesi canla başla çalışmakta ve bu süreçte üzerine düşeni hakkıyla yapmak gayretindedir. Tüm Dünya ile birlikte ülkemizin de bir an evvel bu zorlu süreci atlatmasını, eski günlerimizden daha güzel günlere kavuşmamızı umutla temenni ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı kurallara sıkı sıkıya uymaya ve bu süreçte birbirimize destek olmaya davet ediyoruz. Gelecek sağlıklı günlerde hep birlikte olabilmek ümidiyle" dedi.

Editör: TE Bilişim