İlçemizde ikamet eden SMA hastası Eda için Özel Devrim Kosova Okullarının öğrencileri film izleyerek tedavisine katkıda bulundular.

Bilindiği gibi SMA hasası olan bireylerin tedavileri uzun bir süreç gerektirmekte. Bu hastalığı olan bireylerin tedavilerinin başarılı sonuçlanması sürecin iyi yönetilmesine bağlı. İlçemizde SMA hastası olan Eda’nın tedavi masraflarının karşılanması için ilçe çapında televizyon programı yapılmış, programa telefonla katılan hayırseverler tedavi masraflarını karşılayacaklarına ifade etmelerine rağmen verilen bu taahhütler bir şekilde yerine getirilmemişti. Bunun üzerine Bursa Valilik makamından alınan yardım toplama izniyle çeşitli etkinlikler yapılarak söz konusu hastalığın tedavisi için gerekli paranın temin edilmesine çalışılmakta. Bu anlamda ‘Kardelenler Açarken’ adlı filmin gösteriminden elde edilecek gelirler Eda’nın tedavisinde kullanılmak üzere sinema salonlarında gösterme sokuldu.

Özel Devrim Kosova Okullarının Kozluca ve Merkez Kampüsü öğrencileri, Eda’nın tedavisine destek olmak için 5. Mevsim Kültür ve Sanat Merkezinde ‘Kardelenler Açarken’ adlı filmi hep birlikte izlediler.

Özel Devrim Kosova Okulları Merkez Kampüsü Müdürü Özer Yılmaz ‘Eda’ya Nefes Ol’ kampanyası kapsamında film etkinliğine katılan öğrencilere yaptığı konuşmada, ‘Bu tür etkinlikler farkındalık oluşturmak adına çok önemli bir kazanım sağlamaktadır siz sevgili öğrencilerime. Bugün sağlıklıyız ama yarın ne olacağımızı hiç birimiz bilmiyoruz. Yardımlaşma, birilerinin derdine çare olama, birilerinin dertleriyle dertlenme insani bir duruşu ifade etmektedir. ‘Eda’ya Nefes Ol’ etkinliğine Özel Devrim Kosova Okulları olarak katkıda bulunmayı yardımlaşmanın bir örneği olarak gösteren sevgili öğrencilerime teşekkür ediyorum. Umarım bu etkinliğimiz Eda’ya nefes olmak adına toplumda bir kelebek etkisi oluşturur.”

Editör: TE Bilişim