Saadet Partisinin istişare ziyaretleri devam ediyor. Son olarak İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, Meyveciler Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut’u ziyaret etti. Pazarların ve pazarcı esnafının sorunlarının konuşulduğu ziyarette; Pazarlardaki çöplerin Pazar esnafı tarafından toplatılmasından vazgeçilmesini isteyen Durgut, çöpleri toplamayan esnafa ceza yağdırıldığını söyledi.

İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, Saadet Partisi olarak İnegöl’de yerel gündeme ilişkin konuları yakinen takip ettiklerini söyledi.

Sorunları birinci ağızdan dinlemek ve çözümleri istişare etmek için istişare ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Eroğlu, “Geçtiğimiz haftalarda Pazar alanlarında özellikle çöplerin toplanmasıyla ilgili bazı sıkıntılar olmuş. Cezai yaptırımlar uygulanmış, yine MER-PA’da geçtiğimiz yıllarda çöken çatıdan sonra yapılan tadilat ile çok ciddi sıcaklık sıkıntısı yaşanıyormuş. Bununla ilgili sizleri dinlemek isteriz” dedi.

Oda başkanı Vehbi Durgut yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, “Sayın ilçe başkanımıza bu konularla alakadar olduğu için teşekkür ediyoruz. Çöplerle ilgili olarak süreci şu şekilde size aktarmak isterim. Pandemi sürecinde pazarcılar olarak belediye bize bir teklifte bulundu. Bu süreçte özellikle temizlik personeli sıkıntısı olduğunu belirterek bizlere çöp poşeti dağıtacaklarını ve çöplerimizi bu poşetlere koyacağımızı söylediler. Biz de özellikle belediye ekiplerine yardımcı olmak anlamında normalde temizlik personelinin vazifesi olan bu ek işi yaptık.”

“Esnafımız sabah erken saatlerden akşama kadar çalışıp bir de o yorgunluk üstüne çöpleri topladılar. Ancak normalleşme ile birlikte bu geçici durumu sürekli uygulama haline getirdiler. Sorun buradan kaynaklandı. Halbuki esnafımız zaten pazardaki yeriyle ilgili yüksek bedeller ödüyor. Yani alması gereken bir hizmet bu. Ancak zabıta tarafından bu uygulama devam ettirilerek çöpleri toplamayan esnafa ceza yağdırıldı.”

“Oda başkanı olarak bana bile ceza yazıldı. Bu hoş olmayan bir durum. Biz sırf pandemi sürecinde belediyemize yardımcı olmak için tamam dediğimiz bir uygulamayı habersiz istişaresiz sürekli hale getirilmesini kabul edemeyiz. Bu konuyla ilgili bir an önce normal dönemdeki uygulamaya dönülmesi gerekli” dedi.

MER-PA ile ilgili de açıklamada bulunan Vehbi Durgut, “Biliyorsunuz orada çatılarda gün ışığından faydalanmak için şeffaf bölümler bıraktılar. Ancak bu sefer o bölümün altındaki esnafa yukarıdan vuran güneş adeta sera etkisi yaptı. Esnaf kendi canından geçti, tezgahındaki mallarda bile bozulma oluşmaya başladı. Neticede şimdi o kısım altındaki esnafın neredeyse tamamı ayrıca bir çadır açarak korunmaya çalışıyor. Kapalı Pazar alanı olarak yer bedeli ödüyorsunuz ancak tekrar çadır kurmanız gerekiyor. Bununla ilgili dilekçemizi de verdik. Kalıcı bir çözüm bekliyoruz.” dedi.

Bazı pazar alanlarında altyapı giderleri ile ilgili sorunlar olduğunu da ifade eden Durgut “Alanyurt pazarında özellikle ıslak ürün satılan bölümde tezgah önünde oluşan su birikintileri sebebiyle vatandaş geçemiyor. Bu bölgelerde mazgallar olması gerekir. Aynı durum geçtiğimiz yıl sıfır asfalt atılan Pazartesi pazarında da var. Gider bırakılmamış. Konuyla ilgili Belediye ile görüşüyoruz. Yapılacağını ifade ediyorlar. Sürecin hızlandırılması gerekli. Vatandaş da esnaf da mağdur oluyor” dedi.

Editör: TE Bilişim