Tüm Türkiye’de devam eden 128 milyar dolar nerede pankartı polemiği İnegöl’de de devam ediyor. CHP İnegöl teşkilatının astığı pankart dün emniyet ekipleri ve zabıta ekipleri tarafından indirildi.

Yaşanan olaylar üzerine açıklamada bulunan CHP İnegöl İlçe Sekreteri Bengül Kavlan, “Bugün, İnegöl Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetimi olarak çok basit bir soru sorduk. Daha sorumuzu sorarken şunu gördük ki biz çok doğru bir soru sormuşuz.  Esnaf kepenk kapatıyorken, Covid-19 sayıları rekora koşuyorken, Dolar ve Euro uçuyorken, Enflasyon almış başını gidiyorken, Faiz oranları durdurulamıyorken, İşsizlik oranları rekor kırıyorken, Vatandaş olarak soruyoruz?”

ÇOK BASİT SORU SORDUK

 Kavlan açıklamalarına şu şekilde devam etti;

“128 milyar dolar nerede diye? Evet, çok basit bir soru sorduk Bu milletin hakkı olan 128 Milyar Doları sorduk. Kepenk Kapatan esnafın lebalep dolu kongreler sonrası COVİD-19 sayılarının artışını sorduk. Dolar ve Euro’nun artışı ile üretim işletmelerinin ve esnafın mağduriyetini sorduk. Enflasyon hızına yetişemeyen İşçinin, emeklinin, memurun hakkını sorduk. İşsiz vatandaşlarımızın işsizlik sorununu sorduk. Biz bunları sorarken ne kimseye herhangi bir hakaret ne de çevreye verdiğimiz bir zarar vardı. Buna rağmen bugün bizlerin 128 Milyar Dolar Nerede pankartı astık diye hukuksuzca adaletsiz bir şekilde pankartımız toplandı.”

BELGE GÖSTEREMEDİLER

Kavlan pankartı sökerken her hangi bir belge göstermediklerini ifade ederek, “İnegöl Emniyet müdürü olmak üzere bize afişimizin neden kaldırıldığı ile ilgili ne bir açıklama nede bir belge gösterebildiler. Birilerinin isteği üzerine yapılan bu hukuksuz emri kınıyoruz.   Hukukun ve adaletin işlevini yitirmediği bir Türkiye;  ancak ve ancak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile sağlanacaktır. Her ne şartta olursa olsun İnegöl Cumhuriyet halk partisi yönetimi olarak vatandaşımızın hakkını tüm hukuksuzluklara rağmen koruyacağız. Vatandaşımızın sesi olmaya, haklarını sormaya devam edeceğiz. Ve; Tekrar soruyoruz? Türkiye Cumhuriyet’i topraklarında yaşayan bütün vatandaşlarımızın hakkı olan; 128 Milyar Dolar Nerede diye?”

Editör: TE Bilişim