Saadet Partisi, Mesudiye Mahallesi sakinlerinin sorun ve sıkıntılarını gündeme taşıdı. İnegöl’ün vizyon projesi olarak nitelendirilen “Kanal İnegöl” projesinde yaşanan gecikmenin mahalle sakinlerini mağdur edeceği ifade edilirken; trafik denetleme istasyonlarından kaçan ağır tonajlı araçların mahalleyi alternatif güzergah olarak kullandığı aktarıldı.

Mahalle ilgili sorunları ve çözüm önerilerini paylaşan Saadet Partisi Mesudiye Mahalle Başkanı Murat Bacak, “Mahallemizde İnegöl’ün vizyon projesi olarak nitelendirilen Kanal İnegöl adıyla bir çalışma başlatıldı. Mahallemizin içinden geçen Bedre deresi bu proje ile ıslah edilecek ve etrafı peyzaj yapılarak düzenlenecekti. 2020 Aralık ayında başlayan bu proje, Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban’ın ifadesiyle 2021 sonuna kadar tamamlanıp bitecekti. Şu an 2021 yılı Aralık ayı içerisindeyiz. Ancak şu an içinde bulunduğumuz sahadan da görüleceği üzere projenin muhtemelen ancak yarısı tamamlanmış durumda.”

“Kış aylarının gelmesiyle birlikte bu bölgede ve mahallemizde ciddi bir çamur sorunuyla karşı karşıya kalacağız. Zaten su hatlarının iyileştirilmesiyle ilgili yavaş ilerleyen kazı çalışmalarında mahalle sakinlerimiz zor aylar geçirmişti. Şimdi bunun üstüne bu kanal projesinde yaşanan gecikme mahallemiz insanlarını daha da mağdur edecektir. Kanal projesi sebebiyle Bedre deresi üzerindeki yaya köprüleri kaldırılmıştı. Şimdi yaşanan gecikme sebebiyle derenin diğer tarafındaki mahalle sakinlerimiz ciddi sorunlar yaşıyor. Belediye yetkililerinden bu projeyle ilgili sürecin hızlandırılmasını talep ediyoruz.” dedi.

AĞIR TONAJLI ARAÇLAR MAHALLE İÇİNDEN GEÇİYOR

Ağır tonajlı araçların mahalle içinden geçtiğini aktaran Bacak, “Muhtemelen Bursa Ankara karayolundaki trafik denetleme istasyonlarından kaçan ağır tonajlı araçlar mahallemizi adeta alternatif güzergah olarak belirledi. Pazar günleri semt pazarının da kurulmasıyla birlikte uzun vasıtalar özellikle mahallemizde kaos oluşturuyor. Zaten dar olan mahalle içindeki ana caddelerimiz, bu uzun vasıtaların geçişinde sürekli olarak kilitleniyor. Ağır tonaj sebebiyle yollarımızda sürekli çökmeler meydana geliyor. Bu araçların mahallemizde yayalara yaşattığı tehlikeler ise işin başka boyutunu oluşturuyor.”

MOBESE KAMERA TALEBİ

“Özellikle mahallemiz için bir UKOME kararı alınarak ağır vasıtaların girişinin engellenmesini, bunun denetimi için de kolluk kuvvetlerimizin kontrol yapmasını talep ediyoruz. Yine mahallemiz giriş ve çıkışlarının MOBESE kameralarla denetlenmesini özellikle talep ediyoruz. MOBESE sistemi hem ağır vasıta trafiğini engelleyecek hem de mahallemizdeki asayişi artıracaktır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim